Zappi v2

12.400 kr

Cirkapris exklusive installation


 • 22 kW

 • 1-fas & 3-fas

 • Typ 2-uttag

 • Tillhörande app

 • Wifi-uppkoppling

 • Inbyggd lastbalansering

 • Godkänd för 50% avdrag


Zappi-v2-bild

En laddbox med inbyggd lastbalansering

Zappi v2 från tillverkaren Myenergi är en storsäljare i Storbrittanien med sina smarta inbyggda funktioner.

Laddboxen har en toppeffekt på hela 22kW men kan ställas ned till valfri effekt. Med inbyggd lastbalansering säkerställer enheten att din fastighets huvudsäkring aldrig överbelastas.

Zappi v2 har ett typ 2-uttag vilket gör att den passar till alla moderna el- och laddhybrider.

Produktspecifikationer

Tillverkare: Myenergi
Modell: Zappi v2
Maximal effekt: 22 kW
Kontakttyp: Fast kabel
Antal faser: 1-fas, 3-fas
Längd på kabel: 6.5 meter
IP-klass: IP65
RFID-läsare: Nej
Appanslutning: Ja
Uppkoppling: Wifi
Vikt: 5.5 kg
Se produktblad

En bästsäljare i Storbritannien

Är du ute efter en smart laddbox som dessutom är en av Storbritanniens bästsäljande laddboxar på marknaden är det en Zappi V2 du ska välja.

Med flertalet olika smarta funktioner som både gör användandet av din elbilsladdare säkrare men också ger dig mer kontroll på din elförbrukning är det en laddbox som passar de allra flesta.

zappi v2 app

Inbyggd lastbalansering

Laddboxen har, till skillnad från många andra laddboxar, en inbyggd lastbalansering. Med inbyggd lastbalansering innebär det ett extra skydd mot att fastighetens huvudsäkringar överbelastas.

Detta slipper du med en inbyggd lastbalansering eftersom Zappi v2 då automatisk anpassar effekten efter hur hushållet använder övriga elektroniska apparater för att inte överbelasta elsystemet.

3 olika laddningsalternativ

När du laddar din el- eller hybridbil med en Zappi V2 laddbox kan du välja mellan 3 olika laddningslägen.

 • ECO. I detta läget blandar laddboxen både grön och vanlig el.
 • ECO+. Med ECO+ används endast egenproducerad grön el från exempelvis solceller.
 • FAST. Laddar din el- eller hybridbil som vanligt med högsta möjliga kW.

De båda ECO alternativen tar också hänsyn till hur övrig el används i hushållet under tiden bilen laddas och justerar då uppladdningen efter detta.

Pinkod för extra trygghet

Denna laddare är utrustad med inbyggd PIN-kod för extra säkerhet. Detta innebär att endast behöriga kan använda laddboxen eftersom man då behöver tillgång till PIN-koden för att kunna låsa upp boxen.

Hög toppeffekt

Denna enhet kan leverera el med en toppeffekt på 22 kW. Laddboxen är också utrustad med ett typ 2 uttag vilket är den europeiska standarden el- och hybridbilar idag.

Med en Zappi V2 laddbox har du också möjlighet att själv välja vilken fas du vill använda eftersom laddboxen både kan installeras med 1-fas och 3-fas anslutning.

Tre års garanti

Från och med inköpsdatum har du hela tre års garanti på din Zappi V2. Skulle din laddbox försämras eller förlora sin kapacitet under denna tiden ersätts din laddbox utan vidare diskussion. Detta gäller dock inte om du själv orsakat själva skadan.

Den tillhörande appen

För att kunna styra din Zappi V2 på enklast möjliga sätt kan du använda den tillhörande app, Myenergi, som tillkommer med köpet av din nya laddbox. I appen kan du bland annat:

 • Sätta timer på laddningen och endast ladda bilen när du vill
 • Boosta laddningen
 • Övervaka laddningen men också se elförbrukning, historik och mycket annat

Myenergi-appen är gratis och kan laddas ner till din mobil och surfplatta via Appstore eller Google Play.

Speciellt framtagen för dig som producerar egen el

Producerar du egen el hemma med hjälp utav solpaneler eller vindkraft kan du välja att endast använda den elen när du laddar din elbil.

Med Zappi V2:s två ECO-lägen används den el du producerar själv eftersom de två ECO alternativen då automatiskt justerar laddningsströmmen som svar på elproduktionen som sker på plats samtidigt som den tar hänsyn till hushållets övriga elanvändning.

Detta är extra gynnsamt för dig som producerar egen el eftersom elen du väljer att ladda elbilen med helt kommer från ditt privata mikrogenerationssystem. Bra för dig och din plånbok men också för klimatet i stort.

Har Zappi v2 fast kabel eller uttag?

Zappi V2 är utrustad med en robust fast kabel av typ 2. Detta innebär att den är kompatibel med de allra flesta typer av elbilar och laddhybrider.

Finns det någon RFID-läsare?

Nej. Men däremot är den utrustad med en annan säkerhetsåtgärd, PIN-kod. Detta förhindrar att obehöriga parter kan använda laddboxen utan din vetskap.

Kan jag installera min Zappi V2 själv?

Nej. Montering och uppsättning måste ske av en behörig elektriker. Du kan läsa mer om detta i vår artikel gällande installation utav laddboxar.