Garo Entity Pro

10 805 kr

Pris inkl. installation efter 50% avdrag


 • 22 kW

 • 1-fas & 3-fas

 • Uppkoppling via Wi-Fi & 4G 

 • Appanslutning

 • Godkänd för 50% avdrag


Beställ Garo Entity Pro online med 50% avdrag

TILL EVIFY.SE

En smart och säker laddbox

Garo Entity Pro är nästa generations laddbox. Det är en svensktillverkad laddbox som passar utmärkt att använda i vårt nordiska klimat.

Tack vare dess inbyggda säkerhetsfunktioner och stöd för såväl 1-fas- som 3-fas laddning passar den alla hushåll och bilmodeller. Det är en flexibel men kraftfull laddbox som ger dig möjlighet att ladda med hela 22 kW effekt.

Garo Entity Pro är också utrustad med Garo Price adaption vilket möjliggör att ladda när elpriset är som lägst. Detta kan ses som en stor fördel eftersom du har chans att spara pengar, framförallt när elpriset högt.

Produktspecifikationer

Tillverkare: Garo
Modell: Entity Pro
Maximal effekt: 22 kW
Kontakttyp: Uttag
Antal faser: 1-fas & 3-fas
Längd på kabel: 5 – 8 m
IP-klass: IP54
RFID-läsare: Ja
Appanslutning: Ja
Uppkoppling: Wifi och 4G
Vikt: 4,1 kg

Garo Entity Pro är en svensktillverkad laddbox

Garo Entity tillverkas av svenska Garo vars fabrik är belägen mitt i vackra Gnosjö, Småland. Det är en laddbox förberedd för vårt nordiska klimat tack vare dess höga IP-klassning och robusta design. 

Laddboxen är framtagen för att både kunna ladda effektivt och säkert med en maxeffekt på hela 22 kW. Det gör den som gjord för de allra flesta svenska hem och bostadsrättsföreningar. Garo Entity Pro laddar kraftfullt, säkert och passar de alla bilmärken.

Laddboxen har wifi och 4G

Laddboxen Garo Entity Pro är utrustad för att kunna kopplas upp via wifi, 4G eller direkt via Ethernet-kabel. Genom att koppla upp din laddbox till internet får du tillgång till en rad smarta funktioner som gör din laddning bättre, smartare och mer effektiv.

Med internetuppkoppling kan du bland annat: 

 • Anlsuta laddboxen till Garos app. 
 • Uppdatera mjukvaran. 
 • Se över din förbrukning.
 • Schemalägga din laddning.

RFID bidrar till god säkerhet

Garo Entity Pro är utrustad med vad man kallar RFID. Detta innebär i praktiken att enbart behöriga kan använda laddboxen eftersom man med en RFID-läsare inbyggd behöver använda en tagg, eller bricka, för att kunna låsa upp och använda laddboxen. 

RFID gör alltså användandet och livet med laddbox mer tryggt. Du kan bestämma vem som tillåts använda laddboxen och slippa oroa dig för att någon obehörig använder boxen utan ditt tillstånd.

Läs mer: Ett alternativ till denna laddbox är Garo Entity Compact

Laddboxen fungerar med alla elbilar

En stor fördel med Garo Entity Pro är att den är kompatibel med alla moderna elbilar. Laddboxen har vad man kallar ett typ 2-uttag. Alla moderna elbilar är idag gjorda med typ 2-laddkontakt. 

Detta möjliggör i sin tur att alla elbilar, oavsett modell eller märke, kan laddas via laddboxen. Det är en stor fördel som också framtidssäkrar laddboxen eftersom du även vid byte av elbil kan använda samma laddbox.

Lastbalansering finns som tillval

En fördel med Garo Entity är att du kan välja att lägga till lastbalansering. Lastbalansering innebär att du installerar ett extra skydd av huvudsäkringen som hjälper till att undvika överbelastning. 

När man lägger till lastbalansering placeras en extern mätare upp i hemmet bredvid elcentralen. Mätaren håller reda på hur mycket el som används i det resterande hemmet och kan sedan anpassa hur mycket av elen som ska gå till att ladda din elbil. 

Att välja till lastbalansering till sin Garo Entity är väldigt fördelaktigt och något som rekommenderas. En god idé är att lägga till lastbalansering redan vid beställning av laddboxen. På så vis kan både laddboxen och lastbalanseringen installeras samtidigt. 

En Garo Entity Pro kostar 11 268 kr efter skatteavdraget för grön teknik (utan tillval). Lastbalansering kostar 4 990 kr att lägga till.

Priset för laddbox + installation + lastbalansering ger därför en totalkostnad på 13 838 kr.

Exempel på hur snabbt olika elbilar laddas

Hur snabbt det går att ladda en elbil med laddboxen Garo Entity Pro beror på flertalet faktorer såsom bilens modell och ombordskapacietet. Entity Pro kan ladda med en maxeffekt på 22 kW.  

Nedan ger vi ett par exempel på hur snabbt olika elbilsmodeller laddar från 0 – 100 % med en Garo Entity Pro 22 kW: 

 • Polestar 2: ca. 7 timmar 
 • Audi E-tron: ca. 8, 5 timmar 
 • MG ZS EV: ca. 6,5 timmar 
 • Hyundai Ioniq 5: ca. 6,5 timmar 
 • Renault Zoe (52 kWh): ca. 2,5 timmar 
 • Tesla Model 3 (50 kWh): ca. 4, 5 timmar 
 • Volvo XC60 Recharge: ca. 3 timmar

Svar på vanliga frågor

Vad kostar Garo Entity Pro inklusive installation?

En Garo Entity Pro kostar 10 805 kr efter skatteavdraget för grön teknik. I det priset ingår både laddbox och installation. Önskar du lägga till lastbalansering kostar det cirka 5 000 kr extra.

Kan jag placera Garo Entity Pro utomhus?

Garo Entity Pro är som gjord för vårt nordiska klimat. Detta tack vare dess höga IP-klassning (IP54) men också att den är byggd i en robust design. Den har dessutom en driftstemperatur på -40°C till +40°C.

Har Garo Entity Pro någon app?

Ja, tillverkaren Garo har en app vid namn “Garo Connect”. Här kan du bland annat starta och stoppa laddning, få meddelanden om laddningens status och ställa in laddeffekt. Garo Connect-appen fungerar med både iOS (iPhone m.fl.) och Android (Samsung m.fl.).