Charge Amps Aura 

15.594 kr

Pris inkl. installation efter 50% avdrag


  • 2 x 22 kW

  • 1-fas & 3-fas

  • Typ 1 & Typ 2-uttag

  • Wifi-uppkoppling

  • Dubbla uttag

  • Godkänd för 50% avdrag


Charge amps aura 22 kw

Få 5% rabatt på Charge Amps Aura inkl. installation hos Evify


En kraftfull laddbox med dubbla uttag

Charge Amps Aura är en kraftfull enhet som tillåter laddning utav två elbilar samtidigt med sina dubbla uttag.

Med en kraftfull toppeffekt på hela två gånger 22kW är det en perfekt laddbox för både hemma- och kommersiellt bruk.

Enheten är skapad av återvunnen aluminium och dess utseende är framtaget utav den välrenommerade designern Joachim Nordwall.

Charge Amps Aura kan installeras på både 3-fas och 1-fas och är kompatibel med elbilar som har laddkontakt typ 2.

Charge amps aura 22 kw laddstolpe

Produktspecifikationer

Tillverkare: Charge Amps
Modell: Aura
Maximal laddeffekt: 22 kW
Kontakttyp: Uttag
Antal faser 1-fas & 3-fas
IP-klass: IP55
RFID-läsare: Ja
Appanslutning: Nej
Uppkoppling: Wifi
Vikt: 10 kg
Se produktblad

Anpassad för flera användningsområden

Charge Amps Aura går lika bra att använda för familjen som har flera elbilar men också för företaget eller bostadsrättsföreningen.

Med två uttag som samtidigt kan leverera en laddningseffekt på hela 22 kW gånger två passar laddboxen de flesta användare och elbilsmodeller.

Den är även förberedd för lastbalansering och kan tillsammans med företagets egna produkt Amp Guard anpassa sig efter den övriga strömförbrukningen i fastigheten.

Charge amps aura på vägg

Kan installeras på både 1-fas och 3-fas

Med Charge Amps Aura har du valmöjligheten att välja om du vill installera laddboxen på 1-fas eller 3-fas. Laddboxen är dessutom kompatibel med alla elbilar som har en laddkontakt av typ 2, vilket idag mer eller mindre är standard för alla Europeiska elbilsmodeller.

Byggd med miljö och design i fokus

Faktum är att laddboxen är designad av den välrenommerade chefsdesignern på Koenigsegg, Joachim Nordwall, och dessutom tillverkad av återvunnen aluminium. En laddbox som både gör gott för planeten samtidigt som man har haft designen i åtanke.

Toppeffekt på 2 x 22 kW

Trots att laddboxen har dubbla uttag har det inte gjort något avkall på den maximala laddningseffekten. Faktum är att du kan ladda både en och två bilar samtidigt på en toppeffekt på hela 22 kW.

Molnlösning ingår

Charge Amps Aura kan kopplas upp mot Wi-Fi där du har möjlighet att ha full kontroll, se över historik och dessutom schemalägga din laddning med timer och automatiska rapporter.

3 års garanti ingår

Som konsument har du en garanti på hela 3 år vilket gäller alla Charge Amps laddboxar, produkter och tillbehör. Detta gäller från ursprungsköpet.

En laddbox förberedd för framtiden

Dagens teknologi utvecklas snabbare än någonsin förr och varje dag görs nya framsteg, så även inom tekniken för laddboxar. Detta har Charge Amps haft i åtanke när de skapat Aura och har därmed framtidssäkrat laddboxen för nya tekniska framsteg.

Aura är förberedd för ISO 15118 vilket innebär att tekniken i dagens Aura även kommer vara kompatibel med framtidens nya Vehicle-2-grid teknologi. Den nya teknologin innefattar att bilen inte längre bara ses som ett färdmedel utan också som en typ av energilagring.

För att kunna utnyttja den framtida teknologin behöver elbilsladdare vara förberedd och framtagen för att kunna hantera denna typ av teknik, vilket dagens Aura är.

Med säkerhet i fokus

Utöver en mängd nya tekniska implementationer och funktioner som gör användandet av din Aura enkelt kan du också känna dig trygg med att din nya laddbox från Charge Amps också är säker att använda.

Denna laddbox är nämligen har nämligen ett inbyggt DC-skydd, alltså ett skydd mot felströmmar, men den har också en förinstallerad jordfelsbrytare av Typ A integrerad i laddstationen.

Detta gör in sin tur att den nya funktionaliteten helt kan ersätta kravet på att man som laddboxägare även bör ha en jordfelsbrytare av typ B installerat för att kunna ta del av avdraget för grön teknik.

Vad kostar Charge Amps Aura inklusive installation?

Just nu kostar Charge Amps Aura inklusive installation 15 594 om du anlitar företaget Evify. Priset innefattar en standardinstallation och är efter det gröna skatteavdraget för laddboxar på 50%.

Vilka temperaturer tål Charge Amps Aura?

Laddboxen passar perfekt för vårt nordiska klimat eftersom den har en drifttemperatur på -30 °C till +45 °C.

Kan man installera Charge Amps Aura på en stolpe?

Ja, det går alldeles utmärkt att installera denna laddare som en laddstolpe. Charge Amps själva har tagit fram en stolpe som går under namnet Charge Amps Aura Pole Mount.