bästa laddboxen

Hitta den bästa laddboxen till din elbil

Är du på jakt efter den bästa laddboxen till din elbil? Då har du kommit helt rätt.

Här finner du en komplett guide till vad du behöver tänka på när du ska välja elbilsladdare samt se kandidater till vilka laddboxar som är bäst i test.

Artikelöversikt

Vilken laddbox är bäst i test?

Det saknas dessvärre vettiga långtidstester på vilken laddbox som är bäst i test, vilket gör det svårt att ge ett definivt svar på vilken laddbox som är den bästa.

Nedan har vi dock sammanställt en lista på de modeller som säljer bra och är populära i Sverige. Du kan klicka dig vidare för att läsa mer om varje enskild modell och se pris samt produktblad.


Charge Amps Halo

charge amps halo

Laddboxen Halo kommer från det svenska varumärket Charge Amps. Den är liten, kraftfull och passar perfekt för laddning i privata hushåll. Den har en unik design och innehar flera smarta funktioner såsom WiFi och RFID-läsare.

 • Pris exkl. installation: 9900 kr
 • Effekter: 3.7kW, 7.4kW & 11kW
 • Godkänd för 50% avdrag: Ja

Easee Home

Easee Home

En laddbox som är väldigt populär på den svenska marknaden. Det är en av de mindre laddboxarna vilket gör den väldigt diskret.

Easee Home har en rad avancerade funktioner inbyggda, vilket gör denna idealisk för dig som är ute efter de smarta funktionerna. Det finns både en smart start-stopp funktion, RFID-tagg, låsfunktion för kabel men också ställbar effekt.

 • Cirkapris exkl. installation: 7995 kr
 • Effekter: 3.7kW, 7.4kW, 11kW &  22kW
 • Godkänd för 50% avdrag: Ja

Garo GLB

Garo GLB

Garo GLB är en mycket effektiv laddbox som passar de allra flesta hushåll och fastigheter. Enheten har Wi-Fi uppkoppling och därmed tillkommer en rad smarta funktioner såsom schemaläggning av laddning och översikt av din elförbrukning.

 • Cirkapris exkl. installation: 10960 kr
 • Effekter: 3.7kW, 11kW & 22kW
 • Godkänd för grönt avdrag: Ja

Wallbox Pulsar Plus

Wallbox pulsar plus

En smart och effektiv laddbox med en toppeffekt på hela 22kW. Du kan däremot välja att använda en lägre effekt.

Till enheten finns en medföljande app där du enkelt kan styra din laddning även när du inte är hemma.

 • Cirkapris exkl. installation: 8990 kr
 • Effekter: 3.7kW, 7.4 kW, 11kW & 22kW
 • Godkänd för 50% avdrag: Ja

Zaptec Go

Zaptec go

Detta är nya generationens laddbox, från vårt grannland Norge. Zaptec Go passar alla elbilar då den stödjer både typ 1 och typ 2 laddkablar.

Enheten har en inbyggd Wi-Fi uppkoppling och tillsammans med automatiska uppdateringar blir enheten bara bättre och bättre. Allt eftersom att ny mjukvara släpps av tillverkaren uppdateras enheten.

 • Cirkapris exkl. installation: 6990 kr
 • Effekter: 7.4kW & 22kW
 • Godkänd för 50% avdrag: Ja

Hur väljer man den bästa laddboxen?

Att välja den bästa laddboxen för dig och din elbil är viktigt för att du ska bli nöjd med ditt köp, men såklart också för att laddningen ska bli så enkel och effektiv som möjligt.

Vilken som är den rätta laddboxen för dig och din elbil avgörs av flertalet faktorer. Nedan har vi listat 6 punkter du behöver vara klar över när du väljer elbilsladdare.

1. Effekten

Laddboxar har olika effekt, i kW (kilowatt). Vilken effekt du ska välja på din laddbox beror på din hur mycket din elbil klarar av att ta emot samt din huvudsäkring. En laddbox på 3,7kW som använder 16A i enfas fungerar för de allra flesta.

De vanligaste villasäkringarna är 20A eller 25A vilket medför att laddboxen kan användas utan problem. Kolla för säkerhets skull upp din huvudsäkring.

2. Priset

Priset på laddboxar skiljer sig stort. Hos oss listar vi laddboxar med pris från 6.990 till 23.290 kr. Det som gör att priser skiljer sig är dels designen, smarta funktioner och hur många uttag du behöver.

3. Antal uttag

Har du bara en elbil räcker det förmodligen med ett uttag. Men har ni flera elbilar i hushållet kan en laddbox med två uttag vara aktuellt, på det sättet kan ni ladda båda bilarna samtidigt. Många föredrar att ladda sin elbil på natten så att den är redo att använda på morgonen.

4. Om lastbalansering ingår eller inte

En laddbox med lastbalansering är en extra åtgärd för att skydda elsystemet i ditt hem. Har du mycket energikrävande utrustning hemma?

Då är det bra om du väljer en laddbox där lastbalansering ingår, på det sättet anpassas laddningen utefter hur mycket ström som förbrukas mätt mot huvudsäkringen.

5. Design

Laddboxarna som finns på marknaden har olika design. Vissa enheter har mer fokus på funktionalitet medan vissa också fokuserar mycket på designen. Är det viktigt för dig att laddboxen har en snygg design, något som passar in perfekt på din garageuppfart?

Titta då först på bilder och jämför olika laddboxars utseende.

6. Smarta funktioner

Dagens laddboxar är väldigt moderna och många är utrustade med smarta funktioner som underlättar laddningen. Det kan exempelvis vara laddning när elen är som billigast, Wi-Fi och molnfunktioner.

En annan smart funktion är RFID-tagg som skyddar dig mot intrång.