bästa laddboxen

Hitta den bästa laddboxen till din elbil

Är du på jakt efter den bästa laddboxen till din elbil? Då har du kommit helt rätt.

Få 5% rabatt på valfri laddbox inkl. installation hos Evify


Här finner du en komplett guide till vad du behöver tänka på när du ska välja elbilsladdare samt se kandidater till vilka laddboxar som är bäst i test.

Artikelöversikt

Vilken laddbox är bäst i test?

Av de laddboxar som finns idag är Zaptec Go bäst i test år 2022. Det är den bästa laddboxen eftersom att den går att installera på hög effekt (22 kW) och är kompatibel med alla typer av elbilar och laddhybrider. Zaptec Go har dessutom 5 års produktgaranti och är i den lägre prisklassen.

Nedan har vi även sammanställt en lista på andra modeller som säljer bra och är populära i Sverige. Du kan klicka dig vidare nedan för att läsa mer om varje enskild laddbox och se pris samt produktblad.


Zaptec Go

Zaptec go

Zaptec Go passar alla elbilar och laddhybrider då den stödjer laddkablar av både typ 1 och typ 2. Enheten tillhör den nya generationens laddboxar och är tillverkad i vårt grannland Norge. Den är också ett utav de billigare alternativen, så om pris är viktigt för dig kan detta vara en bra laddbox att välja.

Enheten har en inbyggd appanslutning och tillsammans med automatiska uppdateringar blir enheten med tiden bättre och bättre. Allt eftersom att ny mjukvara släpps av tillverkaren uppdateras laddboxen automatiskt.

Snabbfakta om Zaptec Go:

Pris inkl. installation: 7200 kr
Maximal laddeffekt: 22 kW
Ställbar effekt: Ja
Kompatibel med ladduttag: Typ 1 & Typ 2
Uppkoppling mot molnfunktion: Ja, via app
Produktgaranti: 5 år
Tillverkningsland: Norge
Godkänd för 50% avdrag: Ja
köp med 5% rabatt

Charge Amps Halo

charge amps halo

Charge Amps Halo är en svensktillverkad laddbox med en maximal laddeffekt på 11 kW. Modellen är en storsäljare i Sverige och har en liten och diskret design.

Den är liten, kraftfull och passar perfekt för laddning i privata hushåll. Den har en unik design och innehar flera smarta funktioner såsom smart molntjänst som möjliggör fjärrstyrning, schemaläggning samt en RFID-läsare.

Snabbfakta om Charge Amps Halo:

Pris inkl. installation: 8436 kr
Maximal laddeffekt: 11 kW
Ställbar effekt: Ja
Kompatibel med ladduttag: Typ 2
Uppkoppling mot molnfunktion: Ja, via Wifi
Produktgaranti: 3 år
Tillverkningsland: Sverige
Godkänd för 50% avdrag: Ja
köp med 5% rabatt

Easee Home

Easee Home

Easee Home är också väldigt populär på den svenska marknaden. Det är en av de mindre laddboxarna vilket gör den relativt diskret och enkel att hitta en lämplig installationsplats till.

Denna laddbox har en rad avancerade funktioner inbyggda, vilket gör denna idealisk för dig som är ute efter de smarta funktionerna. Det finns både en smart start-stopp funktion, RFID-tagg, låsfunktion för kabel men också ställbar effekt.

Snabbfakta om Easee Home:

Pris inkl. installation: 7200 kr
Maximal laddeffekt: 22 kW
Ställbar effekt: Ja
Kompatibel med ladduttag: Typ 2
Uppkoppling mot molnfunktion: Ja, via app
Produktgaranti: 5 år
Tillverkningsland: Norge
Godkänd för 50% avdrag: Ja
köp med 5% rabatt

Garo GLB

Garo GLB

Garo GLB är en mycket effektiv laddbox som passar de allra flesta hushåll och fastigheter. Enheten har Wi-Fi uppkoppling och därmed tillkommer en rad smarta funktioner såsom schemaläggning av laddning och översikt av din elförbrukning.

Detta är en lite mer robust modell som passar perfekt i privata hushåll, men även för bostadsrättsföreningar och offentliga laddplatser.

Snabbfakta om Garo GLB:

Pris inkl. installation: 10 032 kr
Maximal laddeffekt: 22 kW
Ställbar effekt: Ja
Kompatibel med ladduttag: Typ 1 & Typ 2
Uppkoppling mot molnfunktion: Ja, via Wifi
Produktgaranti: 1 år
Tillverkningsland: Sverige
Godkänd för 50% avdrag: Ja
köp med 5% rabatt

Charge Amps Aura

Charge amps aura laddbox

Charge Amps Aura är en laddbox som har dubbla uttag med en toppeffekt på hela två gånger 22 kW. För dig som redan har eller planerar att köpa fler laddningsbara bilar till ditt hushåll är detta en väldigt bra laddbox.

Modellen är tillverkad i återvunnen aluminium och har en snygg och minimalistisk design. Tack vare att den inte har en fast kabel är den kompatibel med ladduttag av både typ 1 och typ 2.

Snabbfakta om Charge Amps Aura:

Pris inkl. installation: 15 594 kr
Maximal laddeffekt: 2 x 22 kW
Ställbar effekt: Ja
Kompatibel med ladduttag: Typ 1 & Typ 2
Uppkoppling mot molnfunktion: Ja
Produktgaranti: 3 år
Tillverkningsland: Sverige
Godkänd för 50% avdrag: Ja
köp med 5% rabatt

Hur väljer man den bästa laddboxen?

Att välja den bästa laddboxen för dig och din elbil är viktigt för att du ska bli nöjd med ditt köp, men såklart också för att laddningen ska bli så enkel och effektiv som möjligt. Vilken som är den rätta laddboxen för dig och din elbil avgörs av flertalet faktorer.

Nedan har vi listat 6 punkter du behöver vara klar över när du väljer elbilsladdare.

1. Effekten

Laddboxar har olika effekt vilket mäts i kW (kilowatt). Vilken effekt du ska välja på din laddbox beror på hur mycket din elbil klarar av att ta emot samt din huvudsäkring. En laddbox på 3.7 kW använder 16A och passar bra för de allra flesta.

De vanligaste villasäkringarna är 20A eller 25A vilket medför att laddboxen kan användas utan problem. Kolla för säkerhets skull upp din huvudsäkring.

2. Priset

Priset på laddboxar skiljer sig stort. Hos oss listar vi laddboxar med pris från 6.990 till 23.290 kr. Det som gör att priser skiljer sig är dels designen, smarta funktioner och hur många uttag du behöver.

3. Antal uttag

Har du bara en elbil räcker det förmodligen med ett uttag. Men har ni flera elbilar i hushållet kan en laddbox med två uttag vara aktuellt, på det sättet kan ni ladda båda bilarna samtidigt.

4. Lastbalansering eller inte

En laddbox med lastbalansering är en extra åtgärd för att skydda elsystemet i ditt hem. Om du har mycket energikrävande utrustning hemma kommer laddaren att anpassa sin elförbrukning efter detta, så att du inte riskerar att överbelasta din huvudsäkring.

Lastbalansering är ofta ett tilläggsval när du installerar en laddbox, men det finns även modeller som har funktionen inbyggd.

5. Design

Laddboxarna som finns på marknaden har olika design. Vissa enheter har mer fokus på funktionalitet medan vissa också fokuserar mycket på designen. Är det viktigt för dig att laddboxen har en snygg design, något som passar in perfekt på din garageuppfart? Titta då först på bilder och jämför olika laddboxars utseende.

6. Smarta funktioner

Dagens laddboxar är väldigt moderna och många är utrustade med smarta funktioner som underlättar laddningen. Det kan exempelvis vara laddning när elen är som billigast, Wi-Fi och molnfunktioner. En annan smart funktion är RFID-tagg som skyddar dig mot intrång.