Zaptec Pro

10 805 kr

Pris exkl. installation


 • 22 kW

 • 1-fas & 3-fas

 • Typ 1 & Typ 2-uttag

 • 4G-uppkoppling

 • Tillhörande app

 • Godkänd för 50% avdrag


Zaptec Pro

Beställ Zaptec Pro + installation med 50% avdrag

TILL EVIFY.SE

En laddbox perfekt för publik laddning

Zaptec Pro är en kraftfull laddbox som är skräddarsydd för publik laddning. Den passar utmärkt för företag, bostadsrättsföreningar eller allmänna parkeringsplatser där man vill kunna ladda flera elbilar samtidigt.

Laddsystemet i Zaptec Pro är gjort för att fungera i större sammanhang där den levererar kraftfull och effektiv laddning. Elen utnyttjas effektivt genom att balansera mellan laddning i 1-fas och 3-fas. Dessutom har laddboxen inbyggd lastbalansering som gör laddningen mer stabil och säker.

Osäker på om Zaptec Pro är rätt laddbox för dig?

Få hjälp utav en expert. Lämna dina kontaktuppgifter nedan, så kontaktar vår installatörspartner Evify dig för en kostnadsfri konsultation.

  I samarbete med

  Produktspecifikationer

  Tillverkare: Zaptec
  Modell: Pro
  Maximal effekt: 22 kW
  Ställbar effekt: Ja
  Kontakttyp: Uttag
  Antal faser: 1-fas, 3-fas
  Längd på kabel: 7.5 meter
  IP-klass: IP54
  RFID-läsare: Ja
  Appanslutning: Ja
  Uppkoppling: 4G (ingår)
  Vikt: 5 kg
  Se produktblad

  Alltid uppkopplad mot 4G

  Med Zaptec Pro slipper ni fundera över Wi-Fi täckning eller dra Ethernetkablar till laddplatserna. Laddboxen är utrustad med 4G och är därmed alltid uppkopplad via Zaptecs 4G-nät från Telenor. 4G-nätet fungerar oavsett var i Sverige laddboxen installeras, såväl i städer som landsbygd.

  Den inbyggda programvaran från Telenor säkerställer dessutom att programvaran alltid är uppdaterad och synkas med Zaptecs molntjänst Zaptec Portal där ni har full kontroll över er energiförbrukning och kan styra laddningen.

  Zaptec Pro på vägg

  Zaptec Pro Portal

  För att få ut det mesta av Zaptec Pro är det fördelaktigt att nyttja den kostnadsfria molntjänsten Zaptec Portal. Zaptec kallar den “hjärnan bakom deras smarta laddlösningar”.

  Här får ni full kontroll över energiförbrukningen genom att övervaka, balansera och fördela elen på bästa möjliga sätt. Ni kan också sköta debitering av elen för varje unik användare och laddstation.

  Några av de funktioner ni kan nyttja i Zaptec Portal är:

  • Se status för laddning i realtid
  • Lägg till, konfigurera och uppdatera laddstationer
  • Fördela strömmen mellan era laddboxar
  • Hantera användare i systemet
  • Sköta debitering för varje unik användare och laddstation
  • Exportera rapporter för debiteringsunderlag

  Använd Zaptec tillsammans med andra lösningar

  En annan fördel för bostadsrättsföreningar, företag eller allmänna parkeringsplatser är att Zaptec-systemet går att använda tillsammans med andra lösningar. Det kan exempelvis vara en extern debiteringstjänst eller ett serviceavtal.

  Placeras Zaptecs laddbox exempelvis på en allmän parkeringsplats går det fint att integrera med betaltjänster såsom EasyPark. Zaptec erbjuder ett öppet API som kan användas för att få åtkomst till information och laddhistorik för laddsystemet.

  Dessutom finns Zaptecs egna tjänst Zaptec Park, en betaltjänst som underlättar både för ägare och användare av laddstationen. Med Zaptec Park är det både enkelt att ta betalt och betala för sin elbilsladdning.

  Omfattande säkerhetsstandard

  Zaptec Pro kommer i högsta kvalitet och säkerhetsstandard. Den har integrerade säkringar och dessutom en inbyggd jordfelsbrytare av Typ B som alltid levererar säker laddning.

  Laddkabeln kan låsas fast i laddstationens uttag som är av Typ 2 (EU-standard). Genom molntjänsten Zaptec Portal kan ni enkelt begränsa vem som får åtkomst till laddarna för att öka säkerheten.

  Tillverkad för nordiskt klimat

  Zaptec Pro är tillverkad i Norge och är både designad och utvecklad för vårt nordiska klimat. Ni behöver alltså inte oroa er över att det ska bli problem vid dåligt eller växlande väder.

  Den är dessutom IP54-klassad vilket innebär att den tål både regn, snö, damm och smuts.

  Framtidssäker laddbox

  Zaptec Pro är en modern laddbox som ligger i framkant sett till tekniska lösningar och kvalitet. Väljer ni ett laddsystem med Zaptec Pro får ni en bra lösning nu såväl som i framtiden.

  Det är svårt att säga hur många laddstationer som kommer krävas om ett par år men mycket talar för att efterfrågan kommer bli allt större. Med Zaptec kan ni börja i mindre skala och utöka laddstationer allt eftersom behovet ökar.

  Ni kan redan nu förbereda fler parkeringsplatser för elbilsladdning vilket gör att ni sparar in på era installationskostnader. Redan nu finns stöd för Plug & Charge (ISO 15118) i Zaptec Pro vilket snart kommer ge en ännu snabbare laddupplevelse och bättre kommunikation mellan laddboxen och elbilen.

  Vanliga frågor

  Vad kostar Zaptec Pro inklusive installation?

  Zaptec Pro kostar cirka 10 000 kronor inklusive installation och 50% avdrag för arbets- och materialkostnader. Detta förutsätter att ni som företag eller du som privatperson är berättigad avdraget.

  Hur lång garanti ingår när jag köper en Zaptec Pro?

  Zaptec erbjuder hela fem års garanti på sina laddboxar, detta gäller även modellen Pro. Zaptec menar dock att laddboxen håller längre än så.

  Ingår lastbalansering i Zaptec Pro?

  Ja, lastbalansering ingår kostnadsfritt med Zaptec Pro. Det gör laddningen mer stabil och säker. Dessutom balanserar laddboxen automatiskt mellan 1- och 3-fas laddning.

  Hur snabbt kan jag ladda upp min elbil med Zaptec Pro?

  Hur snabbt din elbil laddas med Zaptec Pro beror bland annat på bilens batteri- och ombordskapacitet. Klarar elbilen att ta emot 22 kW kan du med en timmes laddning köra cirka 100 kilometer.