Laddbox till Skoda

Att köpa en laddbox till sin elbil från Skoda kommer med en rad fördelar, däribland att du sparar tid och pengar då du slipper åka till en publik laddstation för att ladda bilen. I denna artikel ger vi dig våra bästa tips för vilken laddbox du ska välja till din Skoda.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till sin Skoda?

Flertalet laddboxar passar elbilar från Skoda. En favorit bland många är laddboxen Garo GLB som är en av marknadens mest prisvärda laddboxar.

Det som skiljer modellerna åt är funktionerna så beroende på vad du önskar kan du välja den modell med det innehåll som passar dig bäst.

De olika modellerna av Skodas egna laddare är Skoda iV Charger, Skoda iV Charger Connect och Skoda iV Charger Connect+ där Connect+ är den absolut mest utrustade modellen.

Vi vill även tillägga att en bra laddbox höjer livslängden för elbilsbatteriet.

Fyra laddboxar som passar bra för Skoda

Har du investerat i en elbil från Skoda kan det kännas skönt att veta att du har ett stort utbud laddboxar att välja mellan. Detta eftersom samtliga elbilar från Skoda är utrustade med en så kallad typ 2-laddkontakt vilket även de flesta laddboxar idag är.

Nedan finner du fyra olika typer av laddboxar som alla passar utmärkt att använda som laddbox till din Skoda elbil.


Alternativ 1: Garo GLB

Garo GLB är en av de mest flexibla laddboxarna på marknaden idag och en stor favorit hos många Skoda-ägare.

Garo GLB är vad man kallar en modulbaserad laddbox vilket innebär att du själv kan välja vad laddboxen ska utrustas med och inte. Önskar du exempelvis lastbalansering eller att laddboxen ska vara utrustad med RFID? Då kan du lägga till det.

Garo GLB är en kraftfull, stilren och flexibel laddbox med en laddeffekt på upp till 22 kW som passar de allra flesta. 

Denna laddbox är även en av de laddboxar som är bäst i test


Alternativ 2: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura är en stor favorit bland många konsumenter, speciellt hos de hushåll med fler än en elbil då laddboxen kan ladda upp till två bilar samtidigt.

Charge Amps Aura är en svensktillverkad laddbox förberedd för framtiden som laddar din elbil snabbt, tryggt och säkert med en laddeffekt på upp till 22 kW.

Laddboxen är också utrustad med lastbalansering mellan de båda uttagen och om så önskas kan även dynamisk lastbalansering läggas till.


Alternativ 3: Ctek Chargestorm Connected 2

Ctek Chargestorm Connected 2 är en av marknadens mest moderna laddboxar. Den går att koppla till nätet via både kabel och 4G och till laddboxen medföljer också en app där du kan styra laddningen vilket både är bekvämt och tryggt.

Laddboxen är också förberedd med dynamisk lastbalansering och om så önskar kan laddboxen också utrustas med RFID-taggar för extra säkerhet. Med en laddbox från Ctek kan du också ladda kraftfullt med upp till 22 kW laddningseffekt


Alternativ 4: Skoda iV Charger

Skoda iV Charger är Skodas egna laddbox som laddar din elbil tryggt och säkert.

Skoda iV Charger kommer i tre olika modeller, Skoda iV Charger, Skoda iV Charger Connect och Skoda iV Charger Connect+. Samtliga modeller har en laddeffekt på 11 kW.

Skoda iV Charger är den enklaste av de tre modellerna. Med Charger Connect och Charger Connect+ ingår flera funktioner såsom uppkoppling till nätet, fjärrstyrda uppdateringar, åtkomstskydd och styrning via app.

Samtliga av Skodas egna laddboxar är ett bra val till din elbil.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Skoda?

Exakt hur lång tid det tar att ladda en elbil från Skoda beror på flera faktorer, däribland modell och klimat.

Huruvida du väljer att ladda via laddbox för hemmabruk eller via en publik laddstation med snabbladdare har också stor inverkan på tiden det tar att ladda din elbil från Skoda.

I tabellerna nedan finner du exempel på laddningstid från 0 till 100 för några av Skodas mest populära elbilsmodeller inklusive Škoda Enyaq iV, Skoda Enyaq iV 80X, Skoda Enyaq Coupé iV, Enyaq Coupé RS iV.

 

Skoda Enyaq iV

Ladda hemma (11 kW) 6 timmar och 15 minuter
Ladda vid laddstation (250kW) 29 minuter (0 – 80 %)

 

Skoda Enyaq iV 80X

Ladda hemma (11 kW) 8 timmar och 15 minuter
Ladda vid laddstation (250kW) 29 minuter (0 – 80 %)

 

Skoda Enyaq Coupé iV

Ladda hemma (11 kW) Ca. 7 timmar
Ladda vid laddstation (250kW) 29 minuter (0 – 80 %)

 

Skoda Enyaq Coupé iV

Ladda hemma (11 kW) Ca. 7 timmar
Ladda vid laddstation (250kW) 36 minuter (0 – 80 %)

 
* Vid laddning med snabbladdare kan man generellt bara ladda upp till 80 % av batteriets fulla kapacitet.


Vad kostar det att ladda en Skoda?

Vid laddning hemma via egen laddbox kan man räkna med ett pris på omkring 1,7 kr per kWh. Laddning via publik laddstation kostar omkring 6 kr/kWh. Elpriset har dock en tendens att svänga både upp och ner så ta endast dessa siffror som ett exempel.

Kostnaden för att ladda en elbil från Skoda varierar beroende på ett par faktorer, däribland om du väljer att ladda hemma via en privat laddbox eller via en publik laddstation. Priset för att ladda via en publik laddstation är generellt något högre än att ladda hemma via egen laddbox.

Nedan finner du ett prisexempel på vad det kostar att ladda några av Skodas mest populära elbilar Skoda Enyaq iV, Skoda Enyaq iV 80X, Skoda Enyaq Coupé iV, Skoda Enyaq Coupé RS iV.

Exemplet nedan tar både upp laddning via egen laddbox samt snabbladdning via publik laddstation.  

 

Skoda Enyaq iV (batteri på 58 kWh)

Ladda hemma (11 kW) Ca. 98 kr
Ladda vid laddstation (250kW) Ca. 348 kr

 

Skoda Enyaq iV 80X (batteri på 77 kWh)

Ladda hemma (11 kW) Ca. 130 kr
Ladda vid laddstation (250kW) Ca. 462 kr

 

Skoda Enyaq Coupé iV (batteri på 82 kWh)

Ladda hemma (11 kW) Ca. 139 kr
Ladda vid laddstation (250kW) Ca. 492 kr

 

Enyaq Coupé RS iV (batteri på 82 kWh)

Ladda hemma (11 kW) Ca. 139 kr
Ladda vid laddstation (250kW) Ca. 492 kr

 


Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till Skoda.

Vilken laddbox är bäst för Škoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV är utrustad med en så kallad typ 2 laddkontakt vilket innebär att den är kompatibel med de allra flesta laddboxarna på den svenska marknaden. Utbudet är därav enormt. En bra laddbox att välja till sin Skoda Enyaq iV är exempelvis Charge Amps Aura med 22 kW laddeffekt och dubbla uttag.

Vilken laddbox är bäst för Skoda Enyaq iV 80X?

Skoda Enyaq iV 80X har en typ 2 laddkontakt och är därmed kompatibel med de allra flesta laddboxar på marknaden. Detta är en stor fördel för dig eftersom det innebär att du har ett stort urval laddboxar att välja mellan. Ett bra val av laddbox för din Skoda Enyaq iV 80X är exempelvis Skodas egna laddbox Skoda iV Charger som kommer i tre olika modeller.

Vilken laddbox är bäst för Skoda Enyaq Coupé iV?

Modellen Skoda Enyaq Coupé iV har vad man kallar en typ 2 laddkontakt vilket gör att den matchar med de allra flesta laddboxar som finns på den svenska marknaden idag. Utbudet av laddboxar för dig med en Skoda Enyaq Coupé iV är därmed enormt. Ett bra tips på en laddbox som passar din elbil är bland annat Ctek Chargestorm Connected 2 med 22 kW laddeffekt och uppkoppling via både kabel och 4G.

Vilken laddbox är bäst för Skoda Enyaq Coupé RS iV?

Skoda Enyaq Coupé RS iV är utrustad med en typ 2 laddkontakt som i sin tur gör att den är kompatibel med många av laddboxarna som finns på marknaden idag. En modell som passar de allra flesta är smarta och flexibla Garo GlB som är vad man kallar en modulbaserad laddbox. Fördelen med denna laddbox är att du själv kan välja vilka funktioner som din laddbox ska ha.