Zaptec Go vs Zaptec Pro

Zaptec Go och Zaptec Pro är två populära laddboxar från Zaptec. I den här artikeln reder vi ut och jämför skillnaderna mellan de två!

Se alla laddboxar

Zaptec Go eller Zaptec Pro – vilken laddbox är bäst?

För dig som söker en pålitlig och prisvärd laddbox är Zaptec Go det bästa valet. Den är perfekt för de som vill ha enkel och effektiv laddning. Om du däremot behöver en laddbox med mobil uppkoppling, med inbyggd lastbalansering som du slipper köpa till, är Zaptec Pro det bättre alternativet.


Zaptec Go

Zaptec Go är en av de senaste generationens laddboxar från norska tillverkaren Zaptec. Den stödjer både typ 1 & typ 2 ladduttag och kan installeras på både 1-fas och 3-fas, vilket gör den kompatibel för alla typer av fastigheter.

Med en laddningseffekt på 22 kW och en inbyggd wifi-uppkoppling erbjuder den snabb och smart laddning för i princip alla elbilar.

Den kompakta och diskreta designen gör Zaptec Go till en av de mest kompakta laddboxarna på marknaden. Trots sin storlek kan den ladda din elbil upp till 10 gånger snabbare än via ett vanligt uttag.

Dessutom erbjuder den en rad smarta funktioner via en tillhörande app, inklusive möjligheten att övervaka laddningshistorik och låsa fast laddkabeln.

Förutom att laddboxen har ett bra pris, har den också en garanti på 5 år och kommer i sex olika färger, vilket gör den både säker och estetiskt tilltalande för hemmet.


Zaptec Pro

Zaptec Pro är en kraftfull och skräddarsydd laddbox för publik laddning, idealisk för företag, bostadsrättsföreningar och allmänna parkeringsplatser.

Den har en maximal effekt på 22 kW och stödjer både typ 1 & typ 2 ladduttag. Med inbyggd 4G-uppkoppling är den alltid online och integreras med Zaptec Portal för fullständig kontroll över energiförbrukningen och laddningsstatus.

Den inbyggda lastbalanseringen i Zaptec Pro säkerställer en stabil och effektiv laddning, med möjlighet att balansera mellan 1-fas och 3-fas laddning.

Den höga kvaliteten och säkerhetsstandarden inkluderar integrerade säkringar och en inbyggd jordfelsbrytare av Typ B. Dessutom är laddboxen IP54-klassad, vilket intygar att den klarar av nordiska väderförhållanden.

Tillverkad i Norge och designad för nordiskt klimat, är Zaptec Pro en framtidssäker laddbox med stöd för Plug & Charge (ISO 15118) för en snabbare och mer effektiv laddupplevelse.

Den levereras med en femårig garanti från Zaptec och kan skalas upp för att möta ett växande behov av elbilsladdning.


Jämförelsetabell: Zaptec Go mot Zaptec Pro

Jämförelsetabellen nedan visar skillnaderna mellan Zaptec Go och Zaptec Pro, två kraftfulla laddboxar designade för olika behov. Upptäck deras unika funktioner och egenskaper för att avgöra vilken som bäst passar dina krav på elbilsladdning.

Laddbox Zaptec Pro Zaptec Go
Lastbalansering Ja, inbyggd Ja, tillval
Garanti 5 år 5 år
Maximal effekt 22 kW 22 kW
Ställbar effekt Ja Ja
IP-klass IP 54 IP 54
RFID-läsare Ja Ja
App-anslutning Ja Ja
Uppkoppling Wifi och 4G Wifi
Vikt 1,3 kg 5 kg
Kontakttyp Uttag Uttag
Antal faser 1-fas & 3-fas 1-fas & 3-fas

Fördelar för Zaptec Go

Jämfört med Zaptec Pro har Zaptec Go en specifik fördel.

Zaptec Go är billigare än Zaptec Pro

Zaptec Go är ett mycket mer prisvänligt alternativ jämfört med Zaptec Pro, med priset som är ungefär hälften så högt.

Trots det lägre priset kompromissar Zaptec Go inte med kvaliteten eller funktionaliteten, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker en pålitlig och kostnadseffektiv laddbox för elbilar.

Värt att veta är att det kostar ca 2 500 kr att lägga till lastbalansering på Zaptec Go, vilket är en funktion som inte kostar något alls för Zaptec Pro då den funktionen finns inbyggd i den boxen.


Fördelar för Zaptec Pro

Här är de särskilda fördelarna med Zaptec Pro.

Zaptec Pro har mobil uppkoppling

Zaptec Pro är utrustad med 4G-uppkoppling, vilket säkerställer konstant och pålitlig kommunikation. Denna funktion möjliggör optimal styrning och övervakning av laddprocessen via Zaptec Portal.

Med 4G-uppkopplingen behöver du inte oroa dig för wifi-täckning eller dra kabel till laddplatsen, vilket ger en smidig och bekymmersfri användarupplevelse.

Zaptec Pro kommer med inbyggd lastbalansering

Till skillnad från Zaptec Go kommer Zaptec Pro med inbyggd lastbalansering, vilket säkerställer en jämn och effektiv laddning även när flera fordon laddar samtidigt.

Denna funktion är särskilt användbar i miljöer där det finns flera laddpunkter och hjälper till att optimera energiförbrukningen och minska belastningen på elnätet.

Zaptec Pro kommer med en mer avancerad app

Skillnaden mellan apparna för Zaptec Pro och Zaptec Go ligger i deras funktionalitet och omfattning av funktioner.

Zaptec Pros app, känd som Zaptec Portal, är mer avancerad och erbjuder extra funktioner som övervakning av energiförbrukning, laddhistorik och andra avancerade inställningar.

Zaptec Go’s app är mer grundläggande och inriktad på enklare laddningsövervakning och kontroll.


Likheter mellan Zaptec Go och Zaptec Pro

Här är de likheter som finns mellan Zaptec Go och Zaptec Pro.

Båda har 5 års garanti

Både Zaptec Go och Zaptec Pro kommer med en väldigt bra 5 års garanti. Det ger användarna trygghet och förtroende för produkternas hållbarhet och pålitlighet.

Det är värt att notera att många andra laddboxar endast erbjuder 3 års garanti, och i vissa fall endast 1 års garanti.

Båda har maximal effekt på 22 kW

Både Zaptec Go och Zaptec Pro har en maximal effekt på 22 kW, vilket är den bästa effekten tillgänglig för hemmaladdare.

Denna höga effekt möjliggör snabb och effektiv laddning av elbilar, vilket är idealiskt för användare som vill ha korta laddningstider.

Båda har RFID-läsare

Både Zaptec Go och Zaptec Pro är utrustade med en RFID-läsare.

RFID står för Radio Frequency Identification och används för att identifiera och autentisera användare eller fordon via RFID-taggar eller kort med RFID-teknik.

Detta är särskilt användbart för säker åtkomstkontroll och det förhindrar att obehöriga använder laddboxen.

Båda har bra appar

Både Zaptec Go och Zaptec Pro levereras med användarvänliga appar för fjärrstyrning och övervakning av laddningsprocessen.

Zaptec Pro har dock en mer avancerad app, känd som Zaptec Portal, som erbjuder ytterligare funktioner som övervakning av energiförbrukning och laddhistorik.

Detta gör Zaptec Pros app till en mer omfattande lösning för användare som vill ha full kontroll över sin laddprocess.


Vanliga frågor

Här är svar på några vanliga frågor om Zaptec Go och Zaptec Pro för att hjälpa dig att förstå deras funktioner och fördelar bättre.

Fungerar Zaptec Go och Zaptec Pro med alla elbilar?

Ja, båda laddboxarna är kompatibla med de flesta elbilar tack vare sina Typ 2-uttag.

Är Zaptec Go eller Zaptec Pro billigast?

Zaptec Go är billigast och kostar ungefär hälften så mycket som Zaptec Pro.

För vilka är Zaptec Go bättre än Zaptec Pro?

Zaptec Go är bäst för alla som vill ha en prisvärd laddbox med allt som är viktigt till ett bra pris

För vilka är Zaptec Go bättre än Zaptec Pro?

Zaptec Pro är bättre än Zaptec Go för alla som vill ha inbyggd lastbalansering, en särskilt funktionsrik app och stöd för mobil uppkoppling via 4G