Laddbox till XPENG

En nykomling på den svenska elbilsmarknaden är Xpeng. Om du äger en Xpeng-elbil och behöver information om kompatibla laddboxar, tar vi en närmare titt på det nedan.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till XPENG

Xpeng erbjuder tre olika modeller av elbilar till svenska konsumenter: Xpeng P5, Xpeng P7 och Xpeng G9.

Samtliga modeller kommer med ett Typ 2-ladduttag och de är därmed kompatibla med de allra flesta laddboxarna på marknaden.

Nedan delar vi med oss av de fyra främsta laddboxarna till elbilar från Xpeng.


Alternativ 1: Defa Power

Defa Power är en smart laddbox med en hög laddningseffekt på 22 kW. Viktiga fördelar med denna laddbox är dess uppkopplingsalternativ, alltså Wifi, 4G och 5G. 

Du får också en garanti på 5 år och tillgång till den kostnadsfria appen Defa CloudCharge. Allt som allt är Defa Power en laddbox som ger dig mycket för pengarna. 


Alternativ 2: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura har en kraftfull prestanda med en laddningseffekt på hela 22 kW. Dess smarta egenskaper inkluderar möjligheten att ansluta till både wifi och 4G-nätverk, vilket ger användaren en flexibel och bekväm laddningsupplevelse. Dessutom ingår appstyrning.

Laddboxen är särskilt idealisk för dem som äger flera elbilar, tack vare sina två ladduttag som möjliggör parallell laddning. Detta är en unik fördel som gör Charge Amps Aura till det självklara valet för hushåll med fler än en elbil.


Alternativ 3: Zaptec Go

Zaptec Go är en laddbox som kännetecknas av sin minimalistiska design. Den är liten men trots detta kraftfull med en laddningseffekt på 22 kW. En av dess fördelar är dess ständiga uppkoppling, vilket möjliggör automatiska programuppdateringar.

Zaptec Go erbjuder också en generös garantiperiod på 5 år och är utrustad med RFID-teknik för enkel och säker åtkomstkontroll.

Laddboxen kan även styras via en app och har möjlighet att ansluta både till wifi och 4G-nätverk för en optimal användarupplevelse.


Alternativ 4: Zaptec Pro

Zaptec Pro är en kraftfull laddbox på 22 kW med inbyggd lastbalansering. Lastbalansering är alltså inget du behöver köpa till ifall du skaffar en Zaptec Pro-box. 

Andra viktiga fördelar med Zaptec Pro är att en kostnadsfri app följer med och att laddboxen är anpassad för det nordiska klimatet. 


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från XPENG?

Det tar från 20 minuter till upp till 10 timmar att ladda en elbil från Xpeng, främst beroende på val av laddningspunkt. Modell, väder och temperatur har också stor påverkan på den faktiska uppladdningstiden.

Är det exempelvis väldigt kallt ute kan laddningstiden komma att öka. Nedan följer en tabell som tydligt visar uppladdningstiden för samtliga elbilar från XPENG.

Detta såväl när du laddar hemma med en privat laddbox som när du använder en snabbladdare på en offentlig laddstation.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
XPENG P5 11 kW 6 timmar, 30 minuter
XPENG P7 11 kW 9 timmar
XPENG G9 11 kW 10 timmar, 15 minuter

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
XPENG P5 DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 40 minuter (80 %)
XPENG P7 DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 30 minuter (80 %)
XPENG G9 DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 20 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från XPENG?

Priset för att ladda en Xpeng-elbil hemma via en privat laddbox börjar på 112 kr, medan laddning vid en snabbladdare på en offentlig laddstation kostar ungefär 400 kr eller mer. Det är viktigt att notera att dessa priser är endast riktlinjer, eftersom elpriserna tenderar att variera över tid.

I dagsläget ligger kWh-priset på omkring 1,7 kronor. När det kommer till laddning via en offentlig laddstation är priset per kWh högre och brukar ligga på omkring 6 kr/kWh.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
XPENG P5 66 kWh 112 kr
XPENG P7 86,2 kWh 146 kr
XPENG G9 98 kWh 166 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
XPENG P5 66 kWh 396 kr
XPENG P7 86,2 kWh 517 kr
XPENG G9 98 kWh 588 kr

Vanliga frågor

Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna vi får angående laddboxar för XPENG-elbilar.

Vilken är den bästa laddboxen för XPENG P5?

Ett bra val till din Xpeng P5 är Easee Home laddbox som både är säker och kraftfull. Det går dessutom att välja till lastbalansering till laddboxen om så önskas.

Vilken är den bästa laddboxen för XPENG P7?

Till din Xpeng P7 elbil är en laddbox från Zaptec Go ett bra val. Detta speciellt om du önskar en så liten laddbox som möjligt men som samtidigt är kraftfull och kan leverera en hög laddeffekt.

Vilken är den bästa laddboxen för XPENG G9?

Till din Xpeng G9 kan du välja mellan de allra flesta laddboxar på marknaden tack vare att elbilen är kompatibel med Typ 2-ladduttag. Ett bra val, speciellt om du äger fler än en elbil, är Charge Amps Aura. En laddbox som både är kraftfull men som också erbjuder dubbla ladduttag vilket möjliggör att du kan ladda två elbilar samtidigt.

Har XPENG någon egen elbilsladdare?

Xpeng har en egen elbilsladdare kallad Xpeng Home Charger. Denna är dock enbart tillgänglig för kunder i Kina.

Vad kostar en elbilsladdare till XPENG?

En elbilsladdare till Xpeng kostar från cirka 6 000 till 10 500 kr inklusive avdraget för grön teknik. De laddboxar som omnämnts i denna artikel har ett snittpris på ca. 8 000 kr.

Priset för en laddbox bestäms huvudsakligen av två faktorer: vilken modell du väljer och de specifika förhållandena på installationsplatsen. Om det behövs markförberedelser som utförs av installatören kommer priset högst troligen att öka.