Laddbox toyota

Laddbox till Toyota

Om du vill köpa en laddbox till din Toyota har vi här samlat alla information du behöver.


Se alla laddboxar

Snabbnavigering

Vilken laddbox ska man välja till Toyota?

När du ska välja laddbox till Toyota behöver du säkerställa att du väljer en som passar elbilens ladduttag. Alla Toyotas elbilar använder ladduttag av typ 2 som är europeisk standard. Alla Toyota-modeller med växelströmsladdare (AC) kan ladda upp till 22 kW.

Detta innebär att i princip alla modeller av laddboxar som säljs på den svenska marknaden idag är kompatibla med elbilar och laddhybrider från Toyota.


Hur lång tid tar det att ladda en Toyota?

Tiden det tar att ladda en Toyota från avgörs av 2 faktorer: storleken på bilens batteri samt effekten på elbilsladdaren man använder. Nedan ger vi dig en indikation på hur lång tid det tar att ladda en Toyota BZ4X från 0-100%:

Laddbox med effekt 3.7 kW 22 timmar & 45 minuter
Laddbox med effekt 7.4 kW 11 timmar & 30 minuter
Laddbox med effekt 11 kW 7 timmar & 45 minuter
Snabbladdning (150 kW) 32 minuter

Vad kostar det att ladda en Toyota?

Kostnaden för att ladda en Toyota avgörs av elpriset när du laddar samt bilens batteristorlek. Det ungefärliga elpriset för en villa låg 2021 på 1.75 kr per kWh. En Toyota BZ4X har en batterikapacitet på 71.4 kWh. Det innebär att kostnaden för att ladda en Toyota BZ4X fullt ligger på cirka 125 kronor.

Nedan kan du se ett räkneexempel på vad det kostar att ladda en Toyota BZ4X:

Batterikapacitet (netto): 71.4 kWh
Elpris: 1.75 kr / kWh
71.4 x 1.75 = 125 kr

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Toyota och laddboxar.

Kan man ladda en Toyota i ett vanligt vägguttag?

Det är möjligt att ladda en Toyota i det vanliga vägguttaget men det är inte rekommenderat. Det är både förenat med brandrisk men det går dessutom också väldigt långsamt. Det är alltid bättre att ladda din Toyota i en laddbox istället.

Hur vet jag vilket ladduttag min Toyota har?

Alla nya elbilar och laddhybrider från Toyota har ladduttag av typ 2, vilket är den europeiska standarden. Om du är osäker kan du säkerställa vilket ladduttag din Toyota har via exempelvis instruktionsboken som medföljer när du köper bilen.