Laddbox till SsangYong

Sydkoreanska SsangYong erbjuder idag en elbilsmodell, Korando e-Motion. I denna artikel reder vi ut vilka laddboxar som passar bäst för denna elbilsmodell.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till SsangYong

Biltillverkaren SsangYong erbjuder idag en elbilsmodell till svenska kunder. Modellen heter Korando e-Motion och den är utrustad med det typiska Typ 2-ladduttaget vilket gör modellen kompatibel med de allra flesta privata och offentliga elbilsladdare på marknaden.

Här nedanför går vi igenom de främsta fyra laddboxarna som passar perfekt till SsangYongs elbilar.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go har en tålig design och en kraftfull kapacitet på 22 kW. Den är självuppdaterande vilket gör den ständigt aktuell och uppdaterad till den senaste teknologin. Laddboxen tillverkas i Norge och är som gjord för vårt nordiska klimat.

Den medföljande applikationen ger användaren möjlighet att smidigt fjärrstyra laddningsprocessen, utforska historiken och övervaka elanvändningen. Dessutom tillför laddboxen extra trygghet genom RFID-taggning.


Alternativ 2: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en säker och effektiv laddbox med en kapacitet på upp till 11 kW.

Den levereras med en fast kabel på 7,5 meter och laddboxen i sig är tillverkad av hållbart återvunnet aluminium. En smart funktion som också ökar säkerheten vid användning är laddboxens intelligenta timer- och låsfunktion.

Samtliga funktioner kan dessutom enkelt styras genom molntjänsten eller den medföljande mobilappen, tillgänglig för nedladdning via Google Play eller App Store. Genom appen får användarna tillgång till historik, rapportering och statistik. Dessutom finns möjligheten att välja lastbalansering som tillval.


Alternativ 3: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn är en intelligent och användarvänlig laddstation med en imponerande effekt på hela 22 kW i laddningskapacitet.

Den är utrustad med 4G-uppkoppling som gör användningen både smidig och okomplicerad. RFID-taggning ingår också utan extra kostnad.

För att hantera laddningen kan den praktiska appen användas. Via appen kan användare enkelt granska historik, få tillgång till värdefulla data och mycket mer. Som ett tillval finns även möjlighet att installera lastbalansering.


Alternativ 4: Defa Power 22 kW

Defa Power 22 kW är en intelligent, kraftfull och säker laddbox utrustad med en 6 meter lång fast kabel och en intuitiv display.

Laddboxen är konstruerad för att klara av det nordiska klimatet, alltså både kyla och värme i temperaturer från -50 °C till +85 °C.

Till laddboxen medföljer dessutom en smart app vid namn DEFA PowerSmart som hjälper användare att få full kontroll på laddningen och elförbrukningen. RFID-taggning och 4G-uppkoppling ingår utan kostnad och lastbalansering kan läggas till som ett tillval.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från SsangYong?

Det tar mellan 36 minuter och 10 timmar att ladda en elbil från SsangYong, beroende på om du väljer att ladda via en privat laddstation eller via en offentlig laddstation som erbjuder snabbladdning. Faktorer som väder och temperatur påverkar dock den exakta laddningstiden. Nedan följer en tabell som tydligt visar tiden det tar att ladda en elbil från SsangYong.  

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
SsangYong Korando e-Motion 6,6 kW 10 timmar

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
SsangYong Korando e-Motion DC-snabbladdare (250 kW) 36 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från SsangYong?

Det kostar omkring 100 kronor att ladda din elbil från SsangYong hemma via egen laddbox. Att ladda via en snabbladdare på en offentlig laddstation kostar däremot omkring 340 kronor.

Den faktiska kostnaden varierar dock beroende på det aktuella elpriset. Just nu ligger priset per kilowattimme (kWh) på ungefär 1,7 kronor.

Väljer du att ladda via en offentlig laddstation är priset per kWh högre, ofta flera kronor högre, och brukar ligga på omkring 6 kronor per kWh. Här nedanför hittar du kostnaden för att ladda en elbil från SsangYong uppdelat på olika laddalternativ.  

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris
SsangYong Korando e-Motion 56 kWh 95 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris
SsangYong Korando e-Motion 56 kWh 336 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från SsangYong.

Vilken är den bästa laddboxen för SsangYong?

Zaptec Go är det bästa valet av laddbox till en elbil från SsangYong. Detta tack vare laddboxens många fördelar, däribland dess höga effekt på 22 kW. En annan fördel är att den är självuppdaterande, tålig och säker tack vare dess RFID-taggning.

Har SsangYong någon egen elbilsladdare?

SsangYong har ingen egen elbilsladdare just nu. Det går däremot utmärkt att ladda en elbil från SsangYong med ett annat fabrikat på elbilsladdare. Detta tack vare att SsangYongs elbil har det typiska Typ 2-ladduttaget som är kompatibelt med de allra flesta laddboxarna på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till SsangYong?

En elbilsladdare till en SsangYong kostar mellan 6 000 och 8 000 kr. Snittpriset ligger på omkring 7 000 kr. Det som påverkar priset är bland annat val av modell och installatör. Behöver det göras vissa förberedelser inför installationen såsom speciella markförberedelser eller dylikt ökar priset ytterligare.