seres-elbil

Laddbox till Seres

Om du har investerat i en elbil från den kinesiska biltillverkaren Seres, så är det troligt att du är intresserad av att få vägledning om vilken laddbox som är bäst för dig. I den här artikeln går vi igenom det och mycket mer.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Seres

Seres erbjuder i dagsläget en variant av elbil till svenska kunder: Seres 3. Modellen har det typiska Typ 2-ladduttaget vilket gör den kompatibel med de allra flesta elbilsladdarna på marknaden.

Nedan visar vi upp fyra exempel på de främsta elbilsladdarna till din Seres-elbil.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en kraftfull laddstation med 22 kW kapacitet, och den klarar nordiska klimatförhållanden. Den är alltså tålig mot väder och kan placeras flexibelt.

En stor fördel med Zaptec Go är dess förmåga att uppdatera sig själv kontinuerligt, vilket innebär att den alltid är i toppskick och redo att erbjuda en smidig laddningsupplevelse.

Som ett extra bonus ingår en kostnadsfri app som ger dig fullständig kontroll över laddningsprocessen. Appen inkluderar även möjligheten att övervaka din energiförbrukning och få detaljerad laddningshistorik för att optimera din elkostnadseffektivitet.


Alternativ 2: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är även det ett bra val av laddningsbox till din elbil från Seres. Laddboxen har en laddningseffekt på 11 kW och är tillverkad i återvunnet material. Den har dessutom flera smarta funktioner såsom timer- och låsfunktion samt en extra lång laddkabel på 7,5 meter.

En annan fördel med Charge Amps Halo är att du med hjälp av den kostnadsfria appen som ingår i köpet av laddboxen kan styra laddningen på distans.

Via appen kan du också se historik och hitta rapporter och statistik om din laddning. Om så önskas kan även lastbalansering läggas till som ett tillval.


Alternativ 3: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura utmärker sig med sin prestanda som ger en kraftfull laddningseffekt på 22 kW. Laddboxen har också flera intelligenta funktioner, inklusive möjligheten att koppla upp sig till både wifi och 4G-nätverk.

Detta ger användaren flexibilitet och bekvämlighet när det kommer till laddning. Utöver ovan funktioner ingår också en kostnadsfri app där du som använder den kan styra laddningen, även på distans.

För hushåll som har flera elbilar än en är Charge Amps Aura det optimala valet. Detta beror på att laddboxen är utrustad med två ladduttag som möjliggör parallell laddning.


Alternativ 4: Zaptec Pro

Zaptec Pro är en kraftfull laddbox med en maxeffekt på 22 kW. Den är till och med så kraftfull att den också fungerar som publik laddningsstation.

Om du satsar på Zaptec Pro-laddboxen får du alltså en stark laddbox men en bra mobilapp, en tålig konstruktion och en lång garanti på 5 år.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Seres?

Laddningstiden för en Seres-elbil varierar från cirka 9 – 10 timmar vid hemmaladdning till så snabbt som 45 minuter vid användning av en offentlig laddstation med snabbladdare. Det är dock viktigt att notera att faktorer som väder och temperatur kan påverka laddningstiden.

Här nedan följer en överskådlig tabell som klargör uppladdningstiden för en Seres-elbil. Detta såväl via laddning hemma med en privat laddbox som vid användning av en snabbladdare på en offentlig laddstation.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Seres 3 7,5 kW 9 timmar, 15 minuter (80 %)

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Seres 3 DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 45 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Seres?

Att ladda din Seres elbil hemma med en privat laddbox kostar ungefär 88 kronor, medan det kostar dig runt 312 kronor eller mer att ladda via en snabbladdare på en offentlig laddstation. Dessa priser bör dock endast ses som riktlinjer, särskilt med tanke på de ständigt föränderliga elpriserna.

För närvarande ligger priset per kilowattimme (kWh) på ungefär 1,7 kronor. När du använder en offentlig laddstation för din elbil, är priset per kWh högre och brukar ligga på omkring 6 kronor per kWh.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Seres 3 52 kWh 88 kr

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Seres 3 52 kWh 312 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från Seres.

Vilken är den bästa laddboxen för Seres?

Den bästa laddboxen för din elbil från Seres är Zaptec Go. Detta tack vare dess kraftfulla laddningseffekt, dess smarta funktioner såsom automatisk uppdatering och inbyggda säkerhetsfunktioner.

Har Seres någon egen elbilsladdare?

Seres har ingen egen elbilsladdare tillgänglig för svenska konsumenter i dagsläget. Däremot är elbilen kompatibel med de allra flesta andra elbilsladdare på marknaden. Detta tack vare dess ladduttag av Typ 2.

Vad kostar en elbilsladdare till Seres?

En elbilsladdare till Seres kostar mellan 6 000 och 13 000 kr. Snittpriset för en laddbox för Seres är 8 000 kr. Faktorer som påverkar priset för en elbilsladdare för Seres är val av modell, val av installatör samt förutsättningarna vid installationen.