laddbox till polestar

Laddbox till Polestar

Undrar du vilken laddbox som är bäst till din Polestar? På denna sida har vi samlat all information du behöver.


Se alla laddboxar

Vilka laddboxar finns det till Polestar?

När det kommer till att välja laddbox till sin Polestar finns det egentligen bara två alternativ. Antingen köper du en laddbox via Polestars utvalda partner Mer, eller så väljer du en valfri elbilsladdare som finns på marknaden.

Vilken utav alternativen du väljer bör enbart bestämmas av din egen preferens men för att göra valet något enklare för dig går vi igenom båda alternativen lite kort nedan.


Alternativ 1: Mer (Polestars partner)

Polestar har inga egna laddboxar men de har valt en samarbetspartner, MER, som är fullt kompatibel med alla deras modeller och där du som ägare av en bil från Polestar dessutom får 1 000 kronor i rabatt när du beställer från Mer:s egna hemsida.

Mer:s laddbox är både smart och enkel att använda, den går dessutom att montera på både husfasaden eller direkt i ditt garage. Laddboxen har en ställbar effekt och går att ställa in från 3,7 – 22 kW. Den är dessutom säker att använda och i boxen ingår också uppkoppling mot 4G vilket säkerställer att laddboxen alltid är uppdaterad mot den senaste mjukvaran.


Alternativ 2: Valfri laddbox på marknaden

Polestars alla elbilar är utrustade med ett typ 2 uttag vilket i sin tur ger dig väldigt mycket mer valmöjlighet. Alla Polestars elbilsmodeller är nämligen kompatibla med de flesta laddboxar på marknaden idag.

Marknaden för laddboxar är idag enormt stor och därför är det fullt förståeligt om du vill välja en annan modell än Polestars samarbetspartners. Det viktigaste är bara att du läser på noga innan för vilken laddbox du ska välja, säkerställer att laddboxen är kompatibel med din elbil, jämför och fundera även på vilka kvalifikationer du söker.

När du väl bestämt dig för vilka förmåner och funktioner du söker i en laddbox är det egentligen bara preferens som bör bestämma för vilken laddbox du slutligen ska investera i.


Hur lång tid tar det att ladda en Polestar?

Tiden det tar att ladda en Polestar skiljer sig en del mellan de olika modellerna. Utöver modell och framförallt batterikapacitet finns det också en del andra faktorer som kan påverka laddningstiden.

Temperatur, batteritemperatur, bilens skick och laddningseffekt är även det faktorer som har inverkan i hur lång tid det tar att ladda. Du kan antingen välja att ladda din elbil hemma eller via en publik laddstation. Väljer du att ladda vid en allmän station finns ofta valet att också välja snabbladdning av din elbil.

Nedan visar vi exempel på laddningstid från 0-100% för en Polestar 2 Standard Range Single Motor med batterikapacitet 64 kWh:

Laddbox med effekt 3.7 kW 19 timmar & 30 minuter
Laddbox med effekt 7.4 kW 9 timmar & 45 minuter
Laddbox med effekt 11 kW 6 timmar & 45 minuter
Snabbladdning (150 kW) 34 minuter

Vad kostar det att ladda en Polestar?

Det finns en mängd olika faktorer som spelar in i vad det kostar att ladda en elbil från Polestar. Väder, elpriset, elavtalet men också för vart i landet du laddar din elbil är faktorer som alla spelar in i vad det slutgitligen kostar att ladda en Polestar.

Priset för att ladda en Polestar skiljer sig också beroende på om du väljer att ladda hemma eller på en publik laddstation. På en publik laddstation är priset i regel något högre, du bör räkna med omkring 3 – 6 kr per kWh. Om du istället har en privat laddbox hemma är priset ofta alltid lägre. Omkring 1.5 kr per kWh är standard.

För att räkna ut exakt vad det kostar att ladda en elbil multiplicerar du elbilens batterikapacitet med elpriset per kWh.

Nedan kan du se ett räkneexempel gjord på en Polestar 2 Standard Range Single Motor som laddas i hemmet:

Batterikapacitet (netto): 64.0 kWh
Elpris: 1.5 kr / kWh
64 x 1.5 = 96 kr

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Polestar och laddboxar.

Har Polestar några egna allmänna laddstationer?

Nej, Polestar har inga egna allmänna laddstationer. Däremot har deras samarbetspartner Mer en mängd egna publika laddstationer där du som kund alltid kan ladda din Polestar elbil med Mer:s standardpris. För att kunna ladda på allmänna stationer behöver du dock ett medlemskap och för att ladda på Mer:s stationer är det ett laddkort från Plugsurfing du ska ha.

Vilken laddbox ska jag välja till min Polestar?

Så länge du väljer en laddbox som är kompatibel med din Polestar så kan du välja helt fritt enligt dina preferenser. Att köpa en laddbox från Polestars samarbetspartner är för många att föredra eftersom du får rabatt vid köpet men också eftersom du då kan känna dig trygg med att laddboxen är utformad för att passa perfekt med din elbil.