Enegic lastbalansering

Enegic lastbalansering

Här finner du all information du behöver känna till om lastbalansering från Enegic.

Beställ laddbox + Enegic lastbalansering hos Evify

TILL EVIFY.SE

Vad är Enegic lastbalansering?

Enegic är ett företag som tillverkar hårdvara för lastbalansering som kan användas med en rad kända laddboxar på den svenska marknaden. Om du vill kunna ladda din elbil hemma på ett så smidigt sätt som möjligt utan att elanvändningen i huset överbelastas bör du installera lastbalansering till din laddbox.

Lastbalansering balanserar tillgänglig ström så fler apparater kan vara igång samtidigt. Enegic lastbalansering mäter effekten av elförbrukningen i realtid för att du på ett så enkelt och tydligt sätt som möjligt ska kunna se vilken elbelastning du har och därefter kunna styra din laddning på ett optimalt sätt.

Man kan använda Enegic för flera olika modeller och den gör det möjligt för dig att el- och kostnadsövervaka hela din fastighet. Med deras hårdvara kan du också mäta och laststyra solel om detta är något du har installerat på din tomt.


Med vilka laddboxar är Enegic lastbalansering kompatibel?

Enegic är kompatibel med flera av marknadens bästa laddboxar. Nedan berättar vi igenom vilka det gäller:

1. Zaptec Go & Pro

Enegic lastbalansering är kompatibel med Zaptec Go men också Zaptec Pro. Detta innebär att Enegics lastbalansering är fullt integrerad med Zaptecs plattform och att denna sköter all kommunikation mellan boxen och hemmet.

Genom att använda Enegic lastbalansering med din Zaptec Go får du full kontroll över din elbilsladdning samtidigt som du skyddar din fastighet och undviker att dina huvudsäkringar löses ut.

2. Charge Amps Halo, Aura & Dawn

Dynamisk lastbalansering från Enegic är kompatibel med tre av Charge Amps laddboxar: Charge Amps Halo, Charge Amps Aura och Charge Amps Dawn.

Lastbalanseringen från Enegic är fullt integrerad med de två laddboxarna där de genom en gemensam integration kan sköta lastbalanseringen mellan laddboxen och ditt hem.

Enegic rapporterar det momentana effektvärdet till Charge Amps egna Cloud plattform som därefter balanserar effekten på bästa möjliga sätt.

Genom att installera Enegic lastbalansering tillsammans med din Halo eller Auro laddbox från Charge Amps säkerställer du att din laddning inte påverkar det övriga hushållet samtidigt som du får bättre koll på din elanvändning.


Om Enegic appen

När du installerar lastbalansering från Enegic till din laddbox får du som kund tillgång till appen från Enegic. I appen får du hjälp att förstå och hantera effekt- och energiförbrukningen i din fastighet.

Du får information om hur mycket effekt som finns tillgängligt för elbilsladdning just nu samtidigt som du kan se historik och effektförbrukning i realtid. I appen kan du exempelvis också:

  • Starta och avsluta din laddning.
  • Schemalägga laddning.
  • Låsa din laddkabel.

Appen finns tillgänglig både via Google Play Store och iTunes App Store.


Funktioner i lastbalanseringen från Enegic

Enegic lastbalansering kommer med flera olika funktioner. Nedan berättar vi lite närmare om varje:

Effekt & energimätning i realtid

I och med en installation av Enegic lastbalansering får du tillgång till Enegic Monitor som effekt- och energimäter din laddning i realtid. Enegic Monitor mäter, optimerar och rapporterar allt som har med din lastbalansering att göra.

Detta gör det möjligt för dig att på ett enkelt och tydligt sätt se hur faserna är belastade, hur elförbrukningen ser ut samt se över möjligheten för effektivisering och optimering. Du får tillgång till all denna data via Enegic appen där du enkelt visualiserat kan ta del av all detaljerad information som Enegic Monitor skickar.

Dynamisk effektstyrning

Enegic lastbalansering erbjuder dynamisk effektstyrning som optimerar husets effektuttag för optimal elbilsladdning. Genom den dynamiska effektstyrningen kan Enegic mäta av hur mycket ström eller effekt det övriga huset använder och se hur mycket ström som kan göras tillgängligt för laddboxen.

På det viset minskas risken för att dina säkringar ska gå men det gör också din elbilsladdning mer jämn i effektkurvan vilket sänker din elkostnad i längden.

Larmfunktion med SMS

Med Enegic lastbalansering kan du välja att lägga till diverse larmfunktioner. Med larmfunktioner får du en notis vid onormala situationer, exempelvis om det skulle ske ett elavbrott eller om onormalt höga effektnivåer skulle nås.

Inträffar detta får du en notis via SMS och/eller via email. Larmfunktionerna är dock ett tillval och alltså inget som ingår i Enegics grundpaket.

Historik över elförbrukning

I appen som tillkommer med Enegic får du också tillgång till all historik över din elförbrukning. Du kan gå tillbaka minuter, dagar, månader eller till och med så långt som år.


Om företaget Enegic

Enegic tillhör moderbolaget Perific Technologies AB men har sedan start använt sitt egna företagsnamn Enegic AB. Enegic vill vara lösningen på en av vår tids just nu största problem – effektbristen. Detta genom sin produkt Enegic lastbalansering. Företaget och dess produkt är både utvecklat och producerat i Sverige.

Visionen hos Enegic är att vara det naturliga navet för alla fastigheters kommande utmaningar inom effekthantering. De vill jämna ut effektkurvan för en jämnare elförbrukning och smartare effektanvändning.


Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Enegic lastbalansering.

Vad kostar Enegic lastbalansering?

Enegic lastbalansering kostar cirka 2 500 kr inklusive installation och det gröna avdraget på 50 %. Utöver lastbalanseringen tillkommer också kostnaden för laddboxen som normalt är ca 5 000–12 000 kr inklusive installation och avdrag.

Kan jag få avdrag för installation av Enegic?

Ja, det är fullt möjligt att få avdrag för din installation av Enegic. Detta tack vare det gröna avdraget för laddboxar kan du få hela 50% avdrag för den totala kostnaden.

Kan bostadsrättsföreningar installera Enegic Monitor?

Ja, även bostadsrättsföreningar som installerat laddstolpar kan använda sig utav Enegic Monitor.