Laddbox till Hyundai

Att installera en laddbox för din Hyundai-elbil ger fördelar som sparar tid och pengar jämfört med att använda publika laddstationer. I denna artikel utforskar vi olika laddboxalternativ som passar din Hyundai-elbil för att hjälpa dig välja rätt.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar bra för Hyundai

Om du äger en Hyundai-elbil eller laddhybrid har du många laddboxalternativ att välja mellan. Alla Hyundai-modeller har en Typ 2-laddkontakt, vilket är fördelaktigt eftersom det är kompatibelt med i princip alla laddboxar på den svenska marknaden.

Nedan delar vi våra topp fyra-rekommendationer för laddboxar som passar bra till din Hyundai-elbil.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en liten men kraftfull laddbox med imponerande 22 kW laddeffekt. Den kommer från Norge och är fullpackad med smart norsk teknik som uppdateras automatiskt med de senaste funktionerna utan att du behöver göra något.

Med den medföljande appen kan du enkelt styra och hålla koll på din laddning. För extra säkerhet finns även RFID-taggning inkluderad.

Jämfört med andra laddboxar på marknaden har Zaptec Go dessutom ett mycket förmånligt pris.


Alternativ 2: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura är en populär laddbox för hemmabruk med en laddeffekt på upp till 11 kW. Den är välkonstruerad och stilren, vilket passar de flesta användare. Charge Amps Aura är utrustad med smarta funktioner och kan enkelt skräddarsys.

Det betyder att du har flexibiliteten att anpassa laddboxen efter dina behov. Du kan till exempel välja att lägga till funktioner som inbyggd lastbalansering eller wifi-kommunikation.

Charge Amps Aura är känd för sin användarvänlighet och ger dig en pålitlig och bekväm laddningslösning för din elbil.


Alternativ 3: Garo GLB

Garo GLB är en populär laddbox för hemmabruk i Sverige. Den är både robust och elegant och har en laddeffekt på upp till 22 kW. Garo GLB är en modulbaserad laddbox, vilket ger dig möjligheten att anpassa den efter dina specifika behov. Till exempel kan du lägga till inbyggd lastbalansering eller wifi-uppkoppling om det önskas.

Garo GLB är uppskattad för sin flexibilitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett bra alternativ för din Hyundai-elbil.


Alternativ 4: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en intelligent laddbox med en laddningskapacitet på upp till 11 kW. Den har molnfunktionalitet som ger dig möjlighet att övervaka och schemalägga laddningen. Med sin höga IP-klassning är den säker och tålig mot olika väderförhållanden.

En stor fördel är att Charge Amps Halo har ett extra uttag, vilket gör det möjligt att ladda två elbilar samtidigt. Eller kanske din el-scooter eller dammsugare.

Charge Amps Halo tillverkas av återvunnet aluminium, vilket ger den ett estetiskt tilltalande design och gör den miljömässigt hållbar.i


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Hyundai?

För standardladdning kan det ta mellan 4 timmar och 12 timmar beroende på modell och batterikapacitet. Snabbladdning med en 350 kW DC-laddare tar i genomsnitt 18 – 73 minuter beroende på modell och batteripaket.

Här nedan finner du en överblick över laddningstiderna för olika elbilar från Hyundai som ger dig en idé om hur lång tid det tar att ladda dem.

Hyundai IONIQ 5

Standardladdning (10 – 100 %)

11 kW AC-laddning med 77,4 kWh batteripaket 6 timmar och 6 minuter
Med 58 kWh-batteripaket 4 timmar och 59 minuter

 

Snabbladdning (10 – 80 %)

350 kW DC-snabbladdning med 77,4 kWh batteripaket 18 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 77,5 kWh batteripaket 57 minuter
350 kW DC-snabbladdning med 58 kWh batteripaket 18 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 58 kWh batteripaket 46 minuter

 

Hyundai IONIQ 6

Standardladdning (10 – 100 %)

11 kW AC-laddning med 77,4 kWh batteripaket 7 timmar och 10 minuter
7 kW AC-laddning med 77,4 kWh batteripaket 12 timmar
11 kW AC-laddning med 53 kWh batteripaket 5 timmar och 25 minuter
7 kW AC-laddning med 53 kWh batteripaket
9 timmar
 
 

Snabbladdning (10 – 80 %)

350 kW DC-snabbladdning med 77,4 kWh batteripaket  18 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 77,5 kWh batteripaket
73 minuter
350 kW DC-snabbladdning med 77,4 kWh batteripaket 18 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 53 kWh batteripaket 58 minuter
 

Hyundai Kona Electric

Standardladdning (10 – 100 %)

10,5 kW AC-laddning med 64 kWh batteripaket 6 timmar och 50 minuter
7,2 kW AC-laddning med 64 kWh batteripaket 9 timmar och 50 minuter
10,5 kW AC-laddning med 39 kWh batteripaket 4 timmar och 20 minuter
7,2 kW AC-laddning med 30 kWh atteripakett
6 timmar
 
 

Snabbladdning (10 – 80 %)

100 kW DC-snabbladdning med 64 kWh batteripaket  47 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 77,5 kWh batteripaket
64 minuter
100 kW DC-snabbladdning med 39 kWh batteripaket 47 minuter
50 kW DC-snabbladdning med 39 kWh batteripaket 48 minuter
 

Viktigt att tänka på! De angivna laddningstiderna är uppskattningar från Hyundai och tar inte hänsyn till eventuella förluster i effekt under laddningsprocessen.

Laddningshastigheten för en elbil påverkas av laddarens effekt. Ju högre effekt, desto snabbare blir laddningen.

Det finns också andra faktorer som kan påverka laddningstiden, såsom väderförhållanden, elanläggningens kapacitet och belastning, samt batteriets temperatur och aktuella laddningsnivå. Dessa faktorer kan göra att laddningstiden varierar och därför inte exakt kan förutsägas.


Vad kostar det att ladda en elbil från Hyundai?

Att ladda en Hyundai-elbil hemma kostar vanligtvis mellan 70 och 130 kronor, medan laddning vid en publik laddstation tenderar att vara dyrare, med kostnader som ligger ungefär mellan 230 och 460 kronor. De angivna priserna är ungefärliga och varierar beroende på elpris och laddningsanläggning.

Vid hemmaladdning kan du förvänta dig en genomsnittlig kostnad på cirka 1,7 kronor per kWh. Vid laddning på en offentlig laddstation är priset något högre och ligger vanligtvis runt 6 kronor per kWh.

För att beräkna kostnaden för att ladda en elbil kan man använda följande formel:

Kostnad = Total energiförbrukning (kWh) * Elpris (per kWh)

Exempelvis, om din Hyundai-elbil har en batterikapacitet på 77,4 kWh och elpriset är 1,7 kronor per kWh (vid hemmaladdning), skulle kostnaden för en full laddning vara:
77,4 kWh * 1,7 kr/kWh = 131,58 kronor

Här nedanför hittar du exempel på kostnaden för att ladda en Hyundai IONIQ 5, Hyundai IONIQ 6 och Hyundai Kona Electric både vid hemmaladdning och vid laddning på en offentlig laddstation.

Hyundai IONIQ 5

Batteripaket på 77,4 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 130 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 460 kr

 

Batteripaket på 58 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 100 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 350 kr

 

Hyundai IONIQ 6

Batteripaket på 77,4 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 130 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 460 kr

 

Batteripaket på 58 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 90 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 320 kr

 

Hyundai Kona Electric

Batteripaket på 64 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 110 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 390 kr

 

Batteripaket på 39 kWh

Laddning hemma via laddbox Ca. 70 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 230 kr


Kom ihåg!
Elpriserna kan variera över tid och kan påverka kostnaden för laddning. Priserna kan både stiga och sjunka, vilket innebär att kostnaden för laddning kan förändras.


Vanliga frågor

Här nedan hittar du svar på några vanliga frågor om laddboxar för Hyundai-bilar.

Vilken laddbox är bäst för Hyundai IONIQ 5?

För Hyundai IONIQ 5, som är utrustad med en Typ 2 laddkontakt, kan du välja bland olika laddboxar på den svenska marknaden. Zaptec Go, Charge Amps Aura, Garo GLB och Charge Amps Halo är alla bra alternativ att överväga. Dessa laddboxar erbjuder pålitlig laddning och har olika funktioner och egenskaper för att passa dina behov och preferenser.

Vilken laddbox är bäst för Hyundai IONIQ 6?

För Hyundai IONIQ 6, som också är utrustad med en Typ 2 laddkontakt, finns det flera bra alternativ att välja bland när det gäller laddboxar. Några rekommenderade alternativ att överväga är Zaptec Go, Charge Amps Aura, Garo GLB och Charge Amps Halo. Dessa laddboxar erbjuder pålitlig och effektiv laddning och har olika funktioner och egenskaper för att passa dina specifika behov och preferenser.

Vilken laddbox är bäst för Hyundai Kona Electric?

För Hyundai Kona Electric, som har en Typ 2 laddkontakt, finns det flera bra alternativ för laddboxar att överväga. Zaptec Go, Charge Amps Aura, Garo GLB och Easee Home är några populära val. Dessa laddboxar erbjuder tillförlitlig och effektiv laddning med olika funktioner och egenskaper, vilket gör att du kan välja den som passar dina behov och önskemål bäst.

Har Hyundai tillverkat någon egen laddbox?

Hyundai tillverkar inte sin egen laddbox, men det finns flera andra laddboxar från olika tillverkare som passar väl för att ladda Hyundai-elbilar. Några populära alternativ inkluderar Zaptec Go, Charge Amps Aura, Garo GLB och Charge Amps Halo. Dessa laddboxar erbjuder pålitlig och effektiv laddning för Hyundai-elbilar.