Defa Power vs amina s

I denna artikel granskar vi laddboxarna Defa Power och amina S för att vägleda dig i ditt val av laddningsbox för din elbil.

Se alla laddboxar

amina S eller Defa Power – vilken laddbox är bäst?

För de som prioriterar prisvärdhet och hög effekt är amina S ett utmärkt val. Defa Power erbjuder dock fler avancerade funktioner som mobil uppkoppling och appstyrning, vilket kan vara attraktivt för de som värdesätter bekvämlighet och säkerhet. 


amina S

amina S är en kompakt och kraftfull laddbox med en maximal effekt på 22 kW, vilket är den högsta effekt en laddbox för hemmet kan ha.

Den är lätt och har ett djup på ca 9 cm, vilket bidrar till en diskret och kompakt design. Laddboxen har ett inbyggt typ 2-ladduttag och är förberedd för lastbalansering, vilket gör den mycket mångsidig och anpassningsbar.

En av de mest framstående fördelarna med amina S är den inbyggda laddkabeln på 6 meter, som är 35 % tunnare än traditionella laddkablar. Detta eliminerar behovet av att köpa en separat kabel och säkerställer en optimal passform.

Kommunikation med amina S-laddboxen är smidig tack vare stöd för Bluetooth och ZigBee, vilket gör den kompatibel med en mängd smarta hem-produkter.

Dess snygga och stilrena design gör att den passar väl både funktionellt och estetiskt, och med en 5-års produktgaranti och ett pris som ger mycket värde för pengarna är amina S ett bra alternativ för elbilsladdning.


Defa Power

Defa Power är en modern laddbox särskilt utvecklad för det nordiska klimatet, vilket gör den tålig mot både kalla vintrar och varma somrar.

Den har en maximal effekt på 22 kW och stödjer både 1-fas och 3-fas laddning, samt har en integrerad laddkabel på sex meter.

En av dess mest framstående funktioner är DEFA PowerSmart, som ger dig möjlighet att optimera din elförbrukning och ladda din elbil till lägsta möjliga pris.

Defa Power är förberedd för lastbalansering med hjälp av tillvalsprodukten DEFA Balancer, vilket säkerställer att laddboxen alltid tilldelas tillräckligt med ström utan att belasta hushållets elnät för mycket.

Den har också stöd för WiFi, 4G och 5G, samt en dedikerad app, Defa CloudCharge, som ger dig full kontroll och statistik över din laddning.

Med sin moderna och stilrena design samt en tydlig och lättförståelig display, är Defa Power inte bara funktionell utan även estetiskt tilltalande.

Lägg därtill en garantiperiod på 5 år och stöd för RFID, och Defa Power framstår som en pålitlig och framtidssäkrad laddbox som passar de flesta moderna elbilar på marknaden.


Jämförelsetabell: Defa Power mot amina s

I denna jämförelsetabell granskar vi Defa Power och amina S.

Laddbox Defa Power amina s
Lastbalansering Ja, tillval Ja, tillval
Garanti 5 år 5 år
Maximal effekt 22 kW 22 kW
Ställbar effekt Ja Ja
IP-klass IP 55 IP 54
RFID-läsare Ja Nej
App-anslutning Ja Nej
Uppkoppling Wifi, 4G och 5G Bluetooth och ZigBee
Vikt 2,5 kg 1 kg
Kontakttyp Uttag Uttag
Antal faser 1-fas & 3-fas 1-fas & 3-fas

Fördelar för amina s

I denna sektion fokuserar vi på fördelarna med amina S.

amina S är billigare än Defa Power

Trots att amina S är billigare än Defa Power erbjuder den fortfarande utmärkt värde för pengarna med sin imponerande prestanda och funktioner.

Med en maximal effekt på 22 kW och stöd för lastbalansering, samt en inbyggd laddkabel och en snygg och kompakt design, ger amina S dig mycket för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten eller prestandan.

Detta gör den till ett kostnadseffektivt alternativ för de som söker en pålitlig och högpresterande laddbox till ett mer överkomligt pris.


Fördelar för Defa Power

Här är de främsta fördelarna med Defa Power.

Defa Power har en högre IP-klass

Defa Power har en högre IP-klass (IP55) jämfört med amina S (IP54), vilket gör den något mer tålig och skyddad mot yttre påverkan.

Detta innebär att Defa Power är lite mer motståndskraftig mot väder och vind. Å andra sidan har amina S en IP-klass på IP54, vilket fortfarande är mycket bra och ger en god marginal för att klara av det nordiska klimatet med sina kalla vintrar och varma somrar.

Så även om Defa Power har en något högre IP-klass, är amina S fortfarande väl rustad för nordiska förhållanden.

Defa Power har mobil uppkoppling

Defa Power är utrustad med 4G- och 5G-uppkoppling, vilket är en fördel för de som kanske inte har tillgång till stabilt WiFi hemma eller om WiFi-signalen inte når laddboxen på det önskade monteringsstället.

I de flesta fall är dock wifi-uppkopplingen tillräcklig och fungerar utmärkt för att styra och övervaka laddboxen, vilket gör Defa Power mycket flexibel och anpassningsbar till olika uppkopplingsförhållanden.

Defa Power har RFID-läsare

Defa Power är en av de laddboxar som är utrustade med RFID-läsare. Detta gör det möjligt att säkerställa att endast behöriga användare kan använda laddboxen genom att använda RFID-kort eller taggar.

Denna funktion ger extra säkerhet och kontroll över laddningen. amina S saknar denna funktion, vilket innebär att den inte har samma nivå av säkerhetskontroll som Defa Power erbjuder med sin inbyggda RFID-läsare.

Defa Power har appanslutning

Defa Power har en dedikerad app, Defa CloudCharge, som ger användaren möjlighet att enkelt övervaka och styra laddningen från sin smartphone eller surfplatta. Appen erbjuder funktioner som att starta och stoppa laddningen, övervaka laddstatus, se historik och statistik över laddningen, samt ställa in och justera laddningsinställningar.

Amina S har inte en dedikerad app för fjärrstyrning av laddboxen. Istället kontrolleras amina S direkt via laddboxens fysiska gränssnitt.

Detta innebär att du måste gå fram till laddboxen för att starta eller stoppa laddningen och det finns ingen möjlighet att övervaka eller justera inställningar på distans via en app.

Defa Powers appanslutning ger således en betydligt större flexibilitet och bekvämlighet i användningen jämfört med amina S.


Likheter mellan amina S och Defa Power

Trots deras skillnader delar amina S och Defa Power flera liknande funktioner och egenskaper som gör dem båda till pålitliga och effektiva laddboxar för elbilar.

Båda har lastbalansering som tillval

Både amina S och Defa Power erbjuder lastbalansering som en tillvalsfunktion, alltså något som finns tillgängligt men kostar extra.

Lastbalansering innebär att laddboxen automatiskt anpassar laddningen för att inte överbelasta hushållets elnät. Detta är särskilt fördelaktigt för att säkerställa en stabil och säker laddning, samtidigt som det minskar risken för strömavbrott.

Att ha lastbalansering som tillval ger flexibilitet för användaren att anpassa laddboxens prestanda efter hushållets specifika behov och elkapacitet.

Båda har 5 års garanti

Både amina S och Defa Power erbjuder en imponerande 5 års garanti, vilket är betydligt över branschstandarden.

Normalt sett erbjuder laddboxar en garanti på 3 år, medan vissa modeller endast har 1 års garanti. Den långa garantiperioden för både amina S och Defa Power understryker deras pålitlighet och kvalitet.

Maximal effekt på 22 kW

Både amina S och Defa Power har en maximal effekt på 22 kW, vilket anses vara den bästa effekten för hemmaladdare. Denna höga effekt möjliggör snabb och effektiv laddning av elbilar, vilket är idealiskt för daglig användning och för att snabbt kunna ladda bilen inför längre resor.


Vanliga frågor

Vi besvarar här nedan vanliga frågor om amina S och Defa Power för att hjälpa dig att få klarhet i de viktigaste aspekterna av dessa laddboxar.

Fungerar amina S och Defa Power med alla elbilar?

Ja, både amina S och Defa Power fungerar med de flesta elbilar tack vare sitt typ 2-uttag, vilket är standard inom EU.

Är amina S eller Defa Power billigast?

Även om prisskillnaden inte är enorm, är amina S den billigare av de två laddboxarna. Trots det lägre priset kompromissar amina S inte med sina imponerande funktioner och prestanda, vilket gör den till ett mycket prisvärt alternativ för elbilsladdning.

För vilka är amina S bättre än Defa Power?

För de som söker en prisvärd laddbox med hög effekt är amina S ett bättre val. Men kräver du mobil uppkoppling och mer avancerade funktioner kan Defa Power vara ett bättre alternativ.