Volvo laddbox

Laddbox till Volvo

Undrar du vilken laddbox som är bäst till din Volvo? Här kan du läsa mer om dina alternativ.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till Volvo?

Om du ska köpa en laddbox till din elbil från Volvo har du två olika alternativ. Antingen väljer du att gå genom deras samarbetspartner Mer, som erbjuder en laddbox från Garo GLB inlusive installation till ett förmånligt pris.

Ditt andra alternativ är att välja en helt annan laddbox på marknaden, vilket i vissa fall kan vara billigare.


Alternativ 1: Mer (Garo GLB)

Mer är namnet på den leverantör av laddboxar som Volvo valt att samarbeta med. I och med samarbetet får du som kund till Volvo ett förmånligare pris på din laddbox med modellnamnet Garo GLB inlusive installation. Genom detta alternativ säkerställer du också att laddboxen är kompatibel med din Volvo.

Att välja en Garo GLB laddbox till sin Volvo är absolut det vanligaste för dess kunder eftersom laddboxen i sig redan är specifikt utvald av företaget. Detta gör det både tryggt och enkelt.

Priset Mer erbjuder för en Garo GLB inklusive installation är från 9 950 kr efter skatteavdraget.


Alternativ 2: Valfri laddbox

Om du vill köpa en annan laddboxmodell går det också bra. Du är inte bunden att använda dig av Volvos samarbetspartner för att köpa en laddbox till din nya bil.

Det finns en mängd olika laddboxar på marknaden idag och därför förstår vi att du kanske vill undersöka dina alternativ närmre innan du väljer vilken laddbox du faktiskt vill investera i.

Innan du väljer en annan modell rekommenderar vi dock att du läser på ordentligt vilka förmåner som du söker efter i en laddbox. Det är också viktigt att säkerställa att laddboxen är kompatibel med din elbil.

Utöver det är det egentligen bara preferens som bör bestämma för vilken laddbox du ska välja.


Hur lång tid tar det att ladda en Volvo?

Tiden det tar att ladda en Volvo beror framför allt på vilken laddeffekt man har samt bilens batterikapacitet. Även utomhustemperatur, batteritemperatur och bilens skick är faktorer som påverkar laddningshastigheten.

Att ladda din Volvo med en laddbox hemma tar alltid längre tid än vad det gör via snabbladdning, men den senare finns ännu inte tillgänglig för privat bruk.

Nedan kan du se hur lång tid det tar att ladda en Volvo C40 Recharge (batterikapacitet 75 kWh) på olika laddeffekter.

Laddbox med effekt 3.7 kW 24 timmar 
Laddbox med effekt 7.4 kW 12 timmar
Laddbox med effekt 11 kW 8 timmar & 15 minuter
Snabbladdning (150 kW) 33 minuter

Vad kostar det att ladda en Volvo?

Priset för att ladda din Volvo skiljer sig även det och är beroende av flera faktorer. Dels om du väljer att ladda hemma eller via en publik laddstation men också beroende på vart i landet du bor då elpriserna har en tendens att skilja sig.

Man kan räkna ut vad det kostar att ladda en elbil genom att multiplicera elbilens batterkapacitet med elpriset per kWh.

Nedan kan du se ett räkneexempel gjord på en Volvo C40 Recharge som laddas i hemmet.

Batterikapacitet (netto): 75.0 kWh
Elpris: 1.5 kr / kWh
75 x 1.5 = 112.5 kr

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Audi och laddboxar.

Vilken laddbox är bäst till en Volvo?

Vilken laddbox som är bäst till din Volvo kan bara du avgöra. Smidigast och enklast är att gå via deras samarbetspartner och välja en Garo GLB, men du kan även välja en laddbox från ett helt annat fabrikat.

Vilket ladduttag har Volvos elbilar?

Alla elbilar från Volvo har ladduttag typ 2, vilket är standard idag över hela EU. Detta innebär att de allra flesta laddboxar på marknaden är kompatibla med deras eldrivna bilar.