Volvo laddbox

Laddbox till Volvo

Undrar du vilken laddbox som är bäst till din Volvo? Här kan du läsa mer om dina alternativ.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till Volvo?

Om du ska köpa en laddbox till din elbil från Volvo har du många olika alternativ. Zaptec Go är ett mycket bra alternativ, men det finns även andra bra laddboxar på marknaden.

Nedan presenterar vi bra laddningsboxar som fungerar med alla elbilar från Volvo.


Alternativ 1: Zaptec Go

Zaptec Go är den mest populära laddboxen just nu. Den passa alla elbilar från Volvo tack vare stöd för både typ 1- och typ 2-uttag.

Denna laddbox är även anpassad för det nordiska klimatet, vilket gör att den både klarar varma somrar och kalla vintrar.

En annan tydlig fördel med Zaptec Go är det låga priset. Detta är den billigaste laddboxen just nu, trots att du får prestanda och funktioner som motsvarar den för mycket dyrare laddboxar. Sammanfattat är Zaptec Go ett riktigt bra köp.


Alternativ 2: Andra alternativ

Det finns många bra laddboxar för Volvo, och alla passar tack vare att Volvos elbilar har Typ 2-uttag som är standard inom EU.

Fler exempel på bra laddboxar till Volvo är:


Hur lång tid tar det att ladda en Volvo?

Tiden det tar att ladda en Volvo beror framför allt på vilken laddeffekt man har samt bilens batterikapacitet. Även utomhustemperatur, batteritemperatur och bilens skick är faktorer som påverkar laddningshastigheten.

Att ladda din Volvo med en laddbox hemma tar alltid längre tid än vad det gör via snabbladdning, men den senare finns ännu inte tillgänglig för privat bruk.

Nedan kan du se hur lång tid det tar att ladda en Volvo C40 Recharge (batterikapacitet 75 kWh) på olika laddeffekter.

Laddbox med effekt 3.7 kW 24 timmar 
Laddbox med effekt 7.4 kW 12 timmar
Laddbox med effekt 11 kW 8 timmar & 15 minuter
Snabbladdning (150 kW) 33 minuter

Vad kostar det att ladda en Volvo?

Priset för att ladda din Volvo skiljer sig även det och är beroende av flera faktorer. Dels om du väljer att ladda hemma eller via en publik laddstation men också beroende på vart i landet du bor då elpriserna har en tendens att skilja sig.

Man kan räkna ut vad det kostar att ladda en elbil genom att multiplicera elbilens batterkapacitet med elpriset per kWh.

Nedan kan du se ett räkneexempel gjord på en Volvo C40 Recharge som laddas i hemmet.

Batterikapacitet (netto): 75.0 kWh
Elpris: 1.5 kr / kWh
75 x 1.5 = 112.5 kr

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Audi och laddboxar.

Vilken laddbox är bäst till en Volvo?

Vilken laddbox som är bäst till din Volvo kan bara du avgöra. Ett bra alternativ är Zaptec Go som är en kraftfull och prispressad laddbox, men du kan även välja en laddbox från ett helt annat fabrikat.

Vilket ladduttag har Volvos elbilar?

Alla elbilar från Volvo har ladduttag typ 2, vilket är standard idag över hela EU. Detta innebär att de allra flesta laddboxar på marknaden är kompatibla med deras eldrivna bilar.