Laddbox till MG

Att investera i en laddbox till sin MG-elbil kommer med flera fördelar. Dels sparar det dig både tid och pengar att slippa ladda via publika laddstationer. I denna artikel går vi på djupet i vilken laddbox du ska välja till din MG.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till sin MG?

Det finns en mängd smarta och funktionella laddboxar att välja mellan till din elbil från MG. En populär favorit som både är kraftfull och smart är modulbaserade Garo GLB som går att få i vilket utförande du än önskar.

Lastbalansering, uppkoppling, RFID, allt du vill ha går att lägga till. Flexibiliteten och möjligheterna till anpassning gör Garo GLB till den mest användarvänliga laddboxen just nu och den är en klar favorit hos oss.

4 laddboxar till MG som vi rekommenderar

Är du ägare av en MG elbil eller laddhybrid har du ett stort utbud laddboxar att välja mellan. Detta eftersom samtliga modeller från MG är utrustade med en typ 2 laddkontakt vilket kan ses som en stor fördel då det matchar de allra flesta laddboxarna på den svenska marknaden.

Nedan ger vi dig våra 4 bästa tips på laddboxar som passar till din elbil från MG.


Alternativ 1: Zaptec Go

Zaptec Go är en liten men kraftfull laddbox med en laddeffekt på hela 22 kW. Den är tillverkad i Norge och är fullproppad med smart norsk teknik vilket medför att den kan uppdatera sig automatiskt med de senaste funktionerna utan att du behöver lyfta ett finger.

Till laddboxen ingår också en app där du kan styra och hålla koll på din laddning. För extra säkerhet ingår också RFID-taggning.


Alternativ 2: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en smart laddbox med en laddeffekt på upp till 11 kW. Charge Amps Halo har molnfunktionalitet som möjliggör att du kan hålla koll på allt från användning till schemaläggning. Den är säker tack vare sin höga IP-klassning och klarar allt från både regn till snö och slask.

En annan stor fördel är att det till laddboxen ingår ett extra uttag där du kan ladda allt från el-scootrar till din elcykel eller dammsugare för den delen.

Bra att känna till är dessutom att Charge Amps Halo är tillverkad av återvunnet aluminium vilket både gör den estetiskt tilltalande och miljömässigt hållbar.


Alternativ 3: Defa Power

Defa Power är en kraftfull laddbox med en maxeffekt på 22 kW. Lastbalansering kan köpas till, och en laddkabel ingår som är fast monterad i boxen.

Två ytterligare bra saker är att du får 5 års garanti på laddboxen, och att du får tillgång till en kostnadsfri app som heter Defa CloudCharge.


Alternativ 4: amina S

amina S är en kompakt laddbox som är förberedd för lastbalansering och har en maxeffekt på 22 kW. En laddkabel på 6 meter ingår och är inbyggd i själva laddboxen, och garantiperioden är 5 år.

Några nackdelar är att stöd inte finns för wifi eller mobilt nätverk, men allt som allt är amina S en prispressad produkt som ger dig mycket för pengarna.Hur lång tid tar det att ladda en elbil från MG?

Hur lång tid det tar att ladda en elbil från MG beror på en rad faktorer däribland modell, batterikapacitet men också beroende på om du väljer att ladda via en snabbladdare eller via laddbox för hemmabruk.

Laddtiden kan också förlängas vid kallare klimat och vid lägre laddeffekter. I nedan tabell finner du ett exempel på laddningstid från 0 till 100 % för 3 av MGs elbilar: MG5 Standard Range Comfort, MG5 Standard Range Luxury och MG5 Long Range Luxury.

Bra att känna till är att samtliga elbilar från MG har en ombordskapacitet på 11 kW. Däremot kan elbilen laddas långt mycket snabbare vid användning av en publik DC-snabbladdare.  

 

MG5 Standard Range Comfort

Laddbox med effekt 11 kW 5 timmar 
DC-snabbladdare (250 kW) 40 minuter (0 – 80 %)

 

MG5 Standard Range Luxury

Laddbox med effekt 11 kW 5 timmar 
DC-snabbladdare (250 kW) 40 minuter (0 – 80 %)

 

MG5 Long Range Luxury

Laddbox med effekt 11 kW 6 timmar 
DC-snabbladdare (250 kW) 40 minuter (0 – 80 %)

 

* Vid laddning med snabbladdare kan man generellt bara ladda upp till 80 % av batteriets fulla kapacitet.


Vad kostar det att ladda en MG?

Vid laddning hemma kan man räkna med ett pris på omkring 1,7 kronor per kWh. Elpriset har dock en tendens att både gå upp och ner vilket är viktigt att poängtera.

Vid laddning via publik laddstation kan man räkna med ett pris på omkring 6 kr per kWh. Hur mycket det kostar att ladda en elbil från MG exakt beror på flera faktorer där den främsta ligger i det aktuella elpriset.

Huruvida du väljer att ladda hemma via egen laddbox eller via en publik laddstation med snabbladdare har också inverkan på priset.

Nedan finner du ett prisexempel på kostnaden för att ladda en MG5 Standard Range Comfort, MG5 Standard Range Luxury och MG5 Long Range Luxury via både publik laddstation och laddbox hemma.  

MG5 Standard Range Comfort (batteri på 50,3 kWh)

Laddning hemma via laddbox Ca. 85 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 300 kr

 

MG5 Standard Range Luxury (batteri på 50,3 kWh)

Laddning hemma via laddbox Ca. 85 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 300 kr

 

MG5 Long Range Luxury (batteri på 61,1 kWh)

Laddning hemma via laddbox Ca. 103 kr
Laddning via publik laddstation Ca. 350 kr

 


Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till MG.

Vilken laddbox är bäst för MG5 Standard Range Comfort?

MG5 standard Range Comfort är utrustad med en typ 2 laddkontakt vilket även de allra flesta laddboxarna på den svenska marknaden är. Detta innebär således att du kan välja fritt bland de laddboxar som finns tillgängliga. En smart att skaffa är en med 22 kW effekt och en byggkvalitet som gör att den passar det nordiska klimatet.

Vilken laddbox är bäst för MG5 Standard Range Luxury?

En MG5 Standard Range Luxury har en typ 2 laddkontakt vilket matchar de allra flesta laddboxar som finns på marknaden idag. Detta innebär att du mer eller mindre kan välja vilken laddbox du vill. En favorit hos många elbilsägare är bland annat Charge Amps Halo med molnfunktionalitet och den högsta IP-klassningen på marknaden.

Vilken laddbox är bäst för MG5 Long Range Luxury?

Elbilen MG5 Long Range Luxury har vad man kallar en typ 2 laddkontakt vilket gör den kompatibel med de allra flesta laddboxarna på marknaden idag. Detta innebär att du har ett enormt urval av laddboxar att välja mellan till din elbil. En populär favorit bland många elbilsägare är bland annat Zaptec Go, den lilla men kraftfulla laddboxen med 5 års garanti och molnfunktion.