Laddbox till Mazda

Din Mazda-elbil förtjänar en laddningslösning som möjliggör maximal tids- och kostnadsbesparing samtidigt som du undviker att vara beroende av offentliga laddstationer. I den här artikeln kommer vi att undersöka olika alternativ för laddboxar som passar till din Mazda-elbil.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar bra för Mazda

När du äger en Mazda-elbil öppnar sig en värld av olika laddboxalternativ för dig att välja mellan. Med den bekväma Typ 2-laddkontakten som återfinns i Mazdas elbil kan du enkelt hitta kompatibla laddboxar på den svenska marknaden.

Här nedanför presenterar vi våra fyra bästa rekommendationer när det gäller laddboxar till din Mazda-elbil.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en kompakt och kraftfull laddbox med en imponerande laddeffekt på 22 kW.

Den här norsktillverkade laddboxen är utrustad med innovativ teknik och har fördelar som wifi-uppkoppling och en tillhörande app. Med hjälp av appen kan du enkelt övervaka och styra laddningen av din elbil.

Zaptec Go erbjuder även RFID-taggning för extra säkerhet. Dessutom är laddboxen prisvärd jämfört med många andra laddboxar på marknaden.


Alternativ 2: Zaptec Pro

Zaptec Pro är en omtyckt laddbox för hemmabruk i Sverige, känd för sin robusta och eleganta design samt sin laddeffekt på upp till 22 kW.

Unika saker med Zaptec Pro är bland annat dess integrerade lastbalansering och dess solida byggkvalitet. 


Alternativ 3: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en intelligent laddbox med en laddningskapacitet på upp till 11 kW. Den erbjuder wifi-uppkoppling för övervakning och schemaläggning av laddningen.

Trots att den har något lägre effekt jämfört med vissa andra laddboxar, erbjuder den ändå en prisvärd lösning.

En unik fördel med Charge Amps Halo är att den har ett extra uttag, vilket möjliggör samtidig laddning av två elbilar, el-scootrar eller andra enheter.

Dessutom tillverkas Charge Amps Halo av återvunnet aluminium, vilket ger den en estetiskt tilltalande design och bidrar till dess miljömässiga hållbarhet.


Alternativ 4: amina S

Amina S är en kompakt laddbox med lågt pris, men trots det låga priset har den ändå en hög effekt på 22 kW och en bra byggkvalitet. 

Andra viktiga fördelar är att den har stöd för blåtandsuppkoppling, att den har 5 års garanti och att den har en inbyggd laddkabel så du slipper köpa till en extra. 


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Mazda?

Laddning av en Mazda-elbil hemma via egen laddbox med 3,7 kW tar ungefär 9 timmar för full laddning. Vid en snabbladdningsstation med DC-laddning på upp till 50 kW tar det bara 40 minuter att nå 80 % laddningsnivå.

Här nedan kan du se hur snabbt det går att ladda Mazdas MX-30 i hemmamiljö och vid publik laddstation.

Laddningstid för Mazda MX-30

Laddbox med effekt 11 kW 6 timmar och 30 minuter
Laddbox med effekt 22 kW 3 timmar och 15 minuter
 
Viktigt att komma ihåg! De angivna laddningstiderna är estimat från Mazda och tar inte hänsyn till eventuella effektförluster under laddningsprocessen.
 
Laddhastigheten för en elbil påverkas av laddarens effekt. Ju högre effekt, desto snabbare blir laddningen. Det är också viktigt att notera att det finns andra faktorer som kan påverka laddningstiden.
 
Väderförhållanden, kapacitet och belastning på elanläggningen, samt batteriets temperatur och aktuella laddningsnivå kan alla spela roll. Dessa faktorer kan orsaka variationer i laddningstiden så dess längd kan aldrig förutses helt exakt.

Vad kostar det att ladda en Mazda?

Vid laddning hemma (1,7 kr/kWh) kostar det ungefär 60 kr att ladda en Mazda MX-30 helt. Vid snabbladdning på en station (6 kr/kWh) blir kostnaden cirka 220 kr för full laddning. Dessa kostnader kan variera beroende på elpris och laddningsanläggningens tariffer.

Vid laddning hemma kan du förvänta dig en genomsnittlig kostnad på cirka 1,7 kronor per kWh för att ladda din Mazda-elbil.

När du laddar på en offentlig laddstation är priset något högre och ligger vanligtvis runt 6 kronor per kWh, men det beror på laddstation.

För att beräkna kostnaden för att ladda din elbil kan du använda följande formel:

Kostnad = Total energiförbrukning (kWh) * Elpris (per kWh).

Mazdas elbil Mazda MX-30 har en batterikapacitet på 35,5 kWh. Det innebär att laddningen kostar enligt nedan.

Pris för att ladda Mazda MX-30

Laddning hemma (1,7 kr / kWh)  Ca. 60 kr
Snabbladdningsstation (1,7 kr / kWh)  Ca. 220 kr

Vanliga frågor

Här nedan finner du svar på några vanliga frågor om laddboxar för Mazda-bilar.

Vilken laddbox är bäst för Mazda MX-30?

Elbilar från Mazda är kompatibla med laddboxar med Typ 2-uttag. Det är ett stort plus om den laddbox du köper har en hög maxeffekt, en app som ingår och en kompakt design.

Vad kostar en laddbox för Mazda?

Prisintervallet för en laddbox för Mazda varierar vanligtvis från 5 000 till 15 000 kronor eller mer. Det exakta priset kan variera beroende på faktorer som modell, effekt, funktioner och tillverkare.

Tillverkar Mazda någon egen laddbox?

Mazda tillverkar inte sin egen laddbox, men det finns flera andra laddboxar från olika tillverkare som är populära och passar väl för att ladda Mazda-elbilar. Några vanliga alternativ är laddboxar från Zaptec eller Charge Amps som är mycket populära i Sverige och Norden.