Laddbox till Maserati

Det italienska lyxbilmärket Maserati har nu valt att inkludera elbilar i sin imponerande modellserie. Om du investerat i en Maserati-elbil vill du säkert veta vilken laddbox som passar bäst för din nya bil. Just det tydliggör vi nedan.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Maserati

Maserati erbjuder två elbilsmodeller i sin produktlinje: Maserati Gran Turismo och Maserati Grecale.

Dessa är två exklusiva modeller med en imponerande prestanda, och tack vare sina Typ 2-laddningsuttag är de kompatibla med de flesta laddningslösningarna på marknaden.

Nedan delar vi med oss av de fyra främsta laddboxarna till elbilar från Maserati.


Alternativ 1: Garo GLB

För ägare av en Maserati-elbil är Garo GLB ett smart val. Laddboxen är både kraftfull med sin laddningseffekt på 22 kW men också smart tack vare sina många funktioner.

En betydande fördel med Garo GLB är dess modularitet. Den levereras som en grundläggande enhet och ger dig möjligheten att anpassa den efter dina specifika önskemål.

Du har till exempel möjlighet att lägga till funktioner som lastbalansering eller 4G-uppkoppling.


Alternativ 2: Easee Home

Easee Home är en smart och säker laddbox. Den drar nytta av den senaste norska teknologin för att säkerställa både effektivitet och säkerhet vid hemmaladdning av din Maserati.

Den har en laddningseffekt på 22 kW och är som gjord för det nordiska klimatet.

Till laddboxen tillkommer också en användbar app som ger dig möjlighet att fjärrstyra laddningen och om du behöver kan du enkelt integrera lastbalansering.


Alternativ 3: Zaptec Go

Zaptec Go utmärker sig med sin strömlinjeformade design. Trots sin kompakta storlek är den kraftfull med en imponerande laddningseffekt på 22 kW.

En av dess främsta fördelar är dess ständiga uppkoppling, vilket möjliggör automatiska programuppdateringar.

Dessutom erbjuder Zaptec Go en generös garantiperiod på 5 år och är utrustad med RFID-teknik för enkel och säker åtkomstkontroll. Till laddboxen tillkommer också en app där du enkelt kan styra laddningen.


Alternativ 4: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura har flera fördelar, däribland att den kan ladda din elbil med hela 22 kW effekt.

Laddboxen har också flera intelligenta funktioner, däribland möjligheten att ansluta till både wifi- och 4G-nätverk, vilket ger användarna en smidig och flexibel laddningsupplevelse.

Denna laddbox är särskilt väl lämpad för hushåll med flera elbilar, tack vare sina två ladduttag som möjliggör parallell laddning. Detta är en unik fördel som gör Charge Amps Aura till det självklara valet för familjer eller hushåll med fler än en elbil.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Maserati?

Att ladda en elbil från Maserati tar från omkring 30 minuter via offentlig snabbladdare och omkring 5 timmar via egen privat laddningsbox. Den exakta uppladdningstiden beror också på ett par andra faktorer, däribland elbilsmodell, väder och temperatur.

Här nedan följer en tabell som tydligt redovisar laddningstiderna för samtliga elbilar från Maserati. Detta både vid hemmaladdning med en privat laddbox och vid snabbladdning på offentliga laddstationer.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Maserati Gran Turismo 22 kW 4 timmar, 30 minuter
Maserati Grecale/b> 22 kW 5 timmar, 15 minuter

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Maserati Gran Turismo DC-snabbladdare (250 kW) 18 minuter (80 %)
Maserati Grecale/b> DC-snabbladdare (250 kW) 38 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Maserati?

Kostnaden för laddning av en Maserati-elbil via privat laddbox börjar från 140 kr. Laddning vid en snabbladdare på en offentlig laddstation brukar generellt uppgå till cirka 500 kr. Det är viktigt att komma ihåg att dessa priser endast utgör riktlinjer, då elpriserna varierar över tid.

För närvarande ligger elpriset på ungefär 1,7 kronor per kWh vid hemmaladdning. När det gäller laddning vid en offentlig laddstation är priset högre och brukar ligga på cirka 6 kronor per kWh.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Maserati Gran Turismo 83 kWh 141 kr
Maserati Grecale 95 kWh 161 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Maserati Gran Turismo 83 kWh 498 kr
Maserati Grecale 95 kWh 570 kr

Vanliga frågor

Vi besvarar de mest ställda frågorna vi får om laddbox till Maserati nedan.

Vilken är den bästa laddboxen för Maserati Gran Turismo?

Ett bra val av laddbox till din Maserati Gran Turismo är Garo GLB. Detta tack vare dess flexibilitet och effektfulla laddning på 22 kW. Garo GLB är vad man kallar en modulbaserad laddbox vilket möjliggör att du själv kan välja vilka funktioner laddboxen ska inneha.

Vilken är den bästa laddboxen för Maserati Grecale?

En laddbox som passar utmärkt till en Maserati Grecale är Easee Home. Laddboxen är både kraftfull med 22 kW, prisvärd och som gjord för vårt nordiska klimat. Till laddboxen medföljer också en användbar app samt att du kan lägga till dynamisk lastbalansering om så önskas.

Har Maserati någon egen elbilsladdare?

Maserati har i dagsläget ingen egen elbilsladdare. Däremot har båda elbilsmodellerna i Maseratis sortiment ett uttag av Typ 2 vilket innebär att de är kompatibla med de allra flesta elbilsladdarna på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till Maserati?

Priset på en elbilsladdare för en Maserati-elbil varierar från ca. 6 000 kronor till 12 000 kronor, inklusive avdraget för grön teknik. De laddboxar vi berättat om i artikeln har ett snittpris på cirka 7 500 kr.

Priset på en laddbox bestäms huvudsakligen av två faktorer: vilken modell du väljer och de specifika förhållandena på platsen där laddboxen ska installeras. Om det behövs särskilda markförberedelser av installatören kommer det med största sannolikhet leda till en högre kostnad.