Laddbox till Fisker

Hitta den perfekta laddboxen för din Fisker-elbil med vår guide som erbjuder information om allt från kompatibilitet och laddningstider till laddbox-appar och laddningspriser. 


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar bra för Fisker

Elbilsvarumärket Fisker har i nuläget en elbil på den svenska marknaden, Fisker Ocean. Den kommer i tre olika undermodeller; Ultra, Sport och Extreme.

Här nedanför presenterar vi de fyra bästa laddboxarna för dig med en elbil från Fisker.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en innovativ och användarvänlig laddbox som erbjuder snabb och effektiv laddning tack vare den höga maxeffekten på 22 kW.

Laddboxen har även smarta funktioner såsom fjärrövervakning och anpassade laddningsinställningar.

Med sin kompakta design och enkla installation är Zaptec Go ett utmärkt val för hemmaladdning som ger dig bekvämligheten att ladda din elbil på ett tillförlitligt sätt.


Alternativ 2: Defa Power

Defa Power är en kraftfull och pålitlig laddbox för elbilar som kombinerar avancerad teknik med användarvänlig design.

Med snabb laddning på 22 kW och smarta funktioner såsom fjärrstyrning och möjlighet till anpassade laddningsinställningar, erbjuder Defa Power en bekväm och effektiv laddningsupplevelse.

Boxens robusta konstruktion och höga prestanda gör den till ett utmärkt val för elbilsägare som söker pålitlig och smidig laddning.


Alternativ 3: Garo Entity Pro

Garo Entity Pro är en avancerad och svensktillverkad laddbox som kombinerar smart teknologi med hög säkerhet.

Med stöd för både 1-fas- och 3-fas-laddning samt en imponerande effekt på 22 kW passar den perfekt för nordiska hushåll och i princip alla bilmodeller.

Dessutom är den utrustad med “Garo Price-adaption” för att ladda till det mest förmånliga elpriset, vilket innebär potentiella besparingar för användaren.

Tillverkad i Småland, med hög IP-klassning och en robust design, är Garo Entity Pro perfekt för nordiska förhållanden och erbjuder både effektiv och säker laddning för alla bilmärken.


Alternativ 4: Fisker Pulsar Max

Fisker och laddboxföretaget Wallbox har ett samarbete för att leverera en laddningslösning till hemmet. Laddboxen går under namnet ”Fisker Pulsar Max” och har en minimalistisk design, väderbeständig hållbarhet och kraftfull laddning.

OBS: Tänk gärna på att laddboxen Wallbox Pulsar Max är bättre och har bland annat en dubbelt så hög effekt (22 kW) jämfört med Fisker Pulsar Max. Wallbox Pulsar Max är också  några tusenlappar billigare än Fisker Pulsar Max.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Fisker?

En Fisker-elbil laddas normalt från tomt till fullt på 8 till 12 timmar med AC-laddning hemma (11 kW), men med en snabbladdningsstation (DC) kan 80 % av batterikapaciteten nås på bara 25-40 minuter. Den exakta laddningstiden beror främst på på laddare och bilmodell.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Fisker Ocean Ultra 11 kW 11 timmar, 30 minuter (0 – 100 %)
Fisker Ocean Sport 11 kW 7 timmar, 45 minuter (0 – 100 %)
Fisker Ocean Extreme 11 kW 11 timmar, 30 minuter (0 – 100 %)

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Fisker Ocean Ultra 250 kW 30 – 40 minuter (0 – 80 %)
Fisker Ocean Sport 250 kW 25 – 35 minuter (0 – 80 %)
Fisker Ocean Extreme 250 kW 30 – 40 minuter (0 – 80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Fisker?

Laddning av Fisker-elbilar hemma via laddbox kan börja från 120 kr, medan offentlig laddning kan kosta från 420 kr för en full laddning. Observera att dessa priser är uppskattningar och varierar beroende på det aktuella elpriset per kWh.

Kostnaden för att ladda en elbil från Fisker beror på flera faktorer inklusive ditt lokala elpris, typ av laddning och hur mycket energi bilens batteri kan ta emot.

Det genomsnittliga elpriset i Sverige varierar beroende på flera faktorer, inklusive var i landet du befinner dig, din elleverantör och ditt typ av elavtal.

I genomsnitt ligger elpriset i Sverige för närvarande någonstans mellan 1,00 kr/kWh och 1,7 kr/kWh för privatpersoner, men det kan vara lägre eller högre beroende på olika faktorer såsom tid på dagen, säsong, och lokala elprisvariationer. Vi räknar därmed med ett elpris på 1,7 kr/kWh för laddning hemma.

För laddning via publik laddstation ligger kWh-priset ofta någonstans kring 6 kr.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Fisker Ocean Ultra 106,5 kWh 180 kr
Fisker Ocean Sport 71 kWh 120 kr
Fisker Ocean Extreme 106,5 kWh 180 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Fisker Ocean Ultra 106,5 kWh 640 kr
Fisker Ocean Sport 71 kWh 420 kr
Fisker Ocean Extreme 106,5 kWh 640 kr

Vanliga frågor

Här nedan finner du svar på några vanliga frågor om laddboxar för Fisker.

Vilken laddbox är bäst för Fisker?

När det kommer till att välja den bästa laddboxen för en elbil från Fisker är tillförlitlighet, kraft och säkerhet avgörande faktorer. Önskvärt är också smarta funktioner som internetanslutning eller en dedikerad app för att enkelt hantera laddningen. Lastbalansering är också fördelaktigt.

Vad kostar en laddbox för Fisker?

Kostnaden för en laddare till en Fisker-elbil varierar vanligtvis på mellan 6 000 och 11 000 kr. Flera faktorer spelar in i prissättningen inklusive val av laddboxmodell och installationsföretag. Dessutom påverkar förhållandena vid installationen, såsom nödvändiga markförberedelser, det slutliga priset.

Tillverkar Fisker någon egen laddbox?

Fisker har ett samarbete med laddboxvarumärket Wallbox, och tagit fram en laddbox kallad "Fisker Pulsar Max" eller "Wallbox Pulsar Max". Men i princip alla laddboxar på marknaden är kompatibla med elbilar från Fisker, så du behöver inte välja just den laddboxen.