Laddbox till Cupra

Funderar du över att investera i en elbil från Cupra? Om så är fallet är du säkert intresserad av att veta vilka laddboxar som bäst passar din nya elbil. I denna artikel kommer vi att ge dig just den informationen.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Cupra

Cupra har två varianter av elbilar i sitt sortiment: Cupra Born och Cupra Tavascan. Medan Cupra Born är en kompakt elbil, är Tavascan en mer rymlig SUV-modell. Det är värt att notera att de flesta laddboxar är kompatibla med Cupras elbilar, då dessa bilar är utrustade med typ 2 ladduttag, som är den europeiska standarden.

Här nedanför presenterar vi en översikt över de fyra främsta laddboxarna för Cupras elbilar.


Alternativ 1. Zaptec GO

Zaptec Go är en laddbox som imponerar med sin minimalistiska design och banbrytande norska teknologi. Trots sin kompakta storlek erbjuder den en imponerande laddningseffekt på hela 22 kW.

En av dess mest framstående egenskaper är dess konstanta anslutning, vilket gör att den automatiskt uppdaterar sig med de senaste programuppdateringarna.

Dessutom erbjuder Zaptec Go en generös garantiperiod på 5 år och är även utrustad med RFID-teknik för enkel och säker åtkomstkontroll.

Laddboxen kan smidigt styras via en dedikerad app och har möjlighet att ansluta både till wifi och 4G-nätverk för en optimal användarupplevelse.


Alternativ 2: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura imponerar med sin kraftfulla prestanda med en laddningseffekt på 22 kW. Dess smarta funktioner inkluderar möjligheten att ansluta till både wifi och 4G-nätverk, vilket ger användaren en flexibel och bekväm laddningsupplevelse.

Denna laddbox är speciellt lämplig för dem som äger flera elbilar, då den erbjuder två ladduttag för parallell laddning. En unik fördel som gör Charge Amps Aura till det självklara valet för hushåll med fler än en elbil.

Charge Amps har även prioriterat hållbarhet genom att tillverka laddboxen med återvunnet material.

Dessutom inkluderas Charge Amps molntjänst, My Charge Space, som ger användaren möjlighet att övervaka och hantera sin laddningsaktivitet på ett smidigt sätt.


Alternativ 3: Wallbox Pulsar Plus

Wallbox Pulsar Plus är en imponerande laddbox som kombinerar smidighet, kraft och intelligens. Dess minimala vikt på endast ett kilo gör den lätt att hantera, och inkluderad lastbalansering är en fördel som kommer utan extra kostnad.

Laddboxen levererar en kraftfull laddningseffekt på 22 kW, och dess robusta design gör den kapabel att klara av extrema väderförhållanden.

En praktisk app-uppkoppling möjliggör full kontroll över din laddbox och dess funktioner direkt från din mobil.

Det som skiljer Wallbox Pulsar Plus från mängden är dess förmåga att integrera solenergi. Genom två olika laddningslägen, ”Eco Mode” och ”Full Green,” kan du anpassa din laddning för att dra nytta av grön energi.

I Eco Mode prioriteras hemmets egenproducerade grön el, medan Full Green-läget säkerställer att laddningen enbart sker med grön energi, inklusive solkraft om möjligt.

Detta gör Wallbox Pulsar Plus till ett smart val för dem som vill ladda sin elbil med minsta möjliga miljöpåverkan.


Alternativ 4: Cupra Charger by Elli

Cupra Charger är en dedikerad laddboxmodell från Cupra själva. Denna laddbox kombinerar praktiska egenskaper med snabb laddning, med en effekt på 11 kW.

Dess anslutningsmöjligheter till internet via både wifi och 4G ger dig flexibiliteten att övervaka och kontrollera laddningsprocessen var du än befinner dig.

Cupra Charger finns tillgänglig i tre olika modeller för att passa olika behov. Modellerna ”Connect” och ”Pro” erbjuder extra funktionalitet och fördelar, inklusive energimätning och förstärkt säkerhet.

Med dessa olika alternativ kan du välja den laddbox som bäst passar dina krav och önskemål när det gäller laddningsbehov och extra funktioner.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Cupra?

Att ladda en Cupra-elbil hemma via privat laddbox tar normalt 3 till 6 timmar, medan snabbladdning vid offentliga stationer tar cirka 30 minuter. Laddningstiden påverkas dock av olika faktorer såsom väder, modell, batterikapacitet och val av elbilsladdare.

Här finner du en översikt över laddningstider för Cupra-elbilar. Tabellen inkluderar laddtider för både Cupra Born och Cupra Tavascan vid användning av laddbox hemma och offentlig snabbladdare.

 

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Laddningstid (0 – 100 %)
Cupra Born 11 kW 6 timmar
Cupra Tavascan 22 kW 3 timmar

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Laddningstid (0 – 100 %)
Cupra Born DC-snabbladdare (250 kW) 35 minuter (0 – 80 %)
Cupra Tavascan DC-snabbladdare (250 kW) 7 minuter (0 – 100 km)

Vad kostar det att ladda en elbil från Cupra?

Vid hemmaladdning via privat laddbox är priset vanligtvis omkring 1,7 kr/kWh. Det är dock värt att notera att elpriset är föremål för variationer både uppåt och nedåt. När du laddar vid en offentlig laddstation tenderar priset att vara högre, ungefär 6 kr/kWh.

Här nedan får du en uppfattning om de ungefärliga kostnaderna för att ladda en Cupra-elbil vid både privat och offentlig laddstation. Vi presenterar ett exempel för både Cupra Born och Cupra Tavascan.

 

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Prisindikation(0 – 100 %)
Cupra Born 58 kWh 100 kr
Cupra Tavascan 77 kWh 130 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Prisindikation(0 – 100 %)
Cupra Born 58 kWh 350 kr
Cupra Tavascan 77 kWh 460 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de frågor som oftast dyker upp om laddboxar för Cupra-elbilar.

Vilken är den bästa laddboxen för Cupra Born?

Ett bra val av laddbox för din Cupra Born är Zaptec Go som är byggd med nordisk teknik och som klarar de allra flesta väder. Till Cupra Born kan du dock välja nästan vilken laddbox som helst då bilen är utrustad med en typ 2-laddkontakt vilket passar de allra flesta laddboxar på marknaden.

Vilken är den bästa laddboxen för Cupra Tavascan?

Till din Cupra Tavascan är de senaste laddboxarna från Zaptec, Charge Amps och Defa riktigt bra val. De har generellt en maxeffekt på 22 kW, en bra garantitid och medföljande appar som är enkla att förstå sig på.

Vad kostar en laddbox för Cupra?

I snitt kostar en laddbox till en Cupra-elbil omkring 7 500 kr inklusive moms och det statliga avdraget på 50 %. För att få det statliga avdraget behöver du beställa installation tillsammans med din laddningsbox.

Det som påverkar priset för en laddbox är dels utrustning och elbilsmodellmodell men också förutsättningarna i ditt hem. Behöver installatören exempelvis gräva eller göra andra förberedelser kan priset komma att öka.