Wallbox Pulsar plus

8.990 kr

Cirkapris exklusive installation


  • 22 kW

  • 1-fas & 3-fas

  • Typ 2-uttag

  • Wifi- & bluetooth uppkoppling

  • Tillhörande app

  • Godkänd för 50% avdrag


Wallbox pulsar plus laddbox

En minimalistisk och smart laddbox

Wallbox Pulsar plus är en smart och effektiv laddbox med en toppeffekt på hela 22kW. 

Genom den tillhörande MyWallbox-appen kan du enkelt styra din elbilsladdning på distans efter önskemål och behov.

Effekten på Pulsar plus går att ställa ned, vilket gör att du kan installera den på både 1-fas och 3-fas. Det finns även möjlighet att välja dynamisk lastbalansering som tillägg. 

Produktspecifikationer

Tillverkare: Wallbox
Modell: Pulsar plus
Maximal effekt:

22 kW

Kontakttyp: Fast kabel
Antal faser: 1-fas, 3-fas
Längd på kabel: 5 meter
IP-klass: IP54
RFID-läsare: Ja
Appanslutning: Ja
Uppkoppling: Wifi, Bluetooth
Vikt: 1.9 kg
Se produktblad

Snabb & smidig laddning i hemmet

Med Wallbox Pulsar Plus laddar du din elbil upp till 8 gånger snabbare än i det vanliga eluttaget.

Den tillhörande appen gör det möjligt att schemalägga din laddning när det passar dig bäst eller när elen är som billigast.

Denna laddbox kommer med hela 5 års garantitid, vilket gör den till ett tryggt köp som du kan vara säker på kommer kunna ladda din elbil under många år framöver.

wallbox pulsar plus laddning

Ladda med energi från dina solpaneler

Har du solpaneler hemma? Utnyttja dem till att ladda din elbil på ett effektivt och hållbart sätt. Laddboxen kan ställas in på ett av de två laddningslägena:

Eco

I detta läget används all tillgänglig el från dina solpaneler. Den använder därmed minimal energi från elnätet. I Eco-läget känner laddboxen av den el som producerats av solpanelerna men som inte används av hushållet och kombinerar den med el från elnätet för att ge din elbil tillräcklig laddning.

Helt grön

I läget ”Helt grön” känner laddboxen av om det finns tillräckligt med producerad el från solpanelerna för att kunna ladda din elbil. Laddningen sätts enbart igång om det finns tillräckligt. All laddning sker alltså med din egenproducerade solel.

En mängd smarta funktioner och fördelar

Wallbox Pulsar Plus är en liten men effektiv laddbox som passar de allra flesta elbilar och hem. Nedan kan du läsa mer om alla fördelar och smarta funktioner med just denna modell.

Toppeffekt på 22 kW

Laddboxen har en toppeffekt på 22 kW. Denna maxeffekten går dock att ställa ned, vilket gör att du har möjlighet att installera den på både 1-fas och 3-fas.

Laddar alla elbilar med uttag av typ 2

Wallbox Pulsar Plus har en fast kabel av typ 2, vilket är den europeiska standarden. Därmed kan de allra flesta el- och hybridbilar använda denna laddbox.

Liten men kraftfull

Vill du att din laddstation ska vara lite diskret och inte sticka ut alltför mycket i ditt hem? Då är Wallbox Pulsar Plus ett bra val. Den är utrustad med de funktioner du kan tänkas behöva men kommer samtidigt i ett litet format. Laddboxen är mindre än de allra flesta andra boxar som finns på marknaden.

Statusljus

Laddboxen är utrustad med statusbelysning vilket gör att du med en snabb kik ut mot laddboxen kan se om din elbil fortfarande laddas eller om den redan är fulladdad.

Wi-Fi och Bluetooth anslutning

Pulsar Plus levereras med både Wi-Fi och Bluetooth anslutning för en så smart användning som möjligt.

Tillhörande app

Till laddboxen finns en tillhörande app, MyWallbox-appen. Med appen kan du enkelt styra din elbilsladdning från mobilen, till och med när du inte är på hemmaplan. Du kan dessutom:

  • Se laddningshistorik, konsumtion och energikostnader
  • Låsa upp laddboxen
  • Se din laddning i realtid
  • Komma åt kundtjänst direkt genom appen

Möjlighet till lastbalansering med Power Boost

Det finns ingen inbyggd lastbalansering i laddboxen, däremot finns det som ett tillval. Detta tillval är något Wallbox kallar för Power Boost.

Denna funktion mäter hur mycket elektricitet du använder i ditt hushåll och ger resten till din elbil. Strömmen kommer automatiskt justeras och därmed ge dig den bästa möjliga laddupplevelsen.

Är Wallbox Pulsar Plus godkänd för avdraget på 50%?

Ja, det är den. Däremot behöver du säkerställa att du uppfyller resterande krav som finns för att bli beviljad skattereduktionen för grön teknik. Du kan läsa mer om detta i vår artikel om bidrag för laddboxar.

Vad finns det för tilläggstjänster till laddboxen?

Det finns flertalet tilläggstjänster. Några av dem är Power Plus (dynamisk lastbalansering), mobil anslutning med 3G eller 4G och en Wallbox garanti där du kan förlänga din garantitid med mellan 1 till 3 år.

Är det ett måste att använda appen?

Nej, det är inget måste. Det finns också en portal eller så kallat webbgränssnitt som du kommer åt genom att logga in på samma nätverk som laddboxen är uppkopplad mot.

Kan Wallbox Pulsar Plus installeras utomhus?

Ja, Wallbox Pulsar Plus kan installeras utomhus och klarar tack vare sin IP54-märkning av bland annat regn, snö, extrem värme och extrem kyla.

Får jag installera min Wallbox Pulsar Plus-laddbox själv?

Nej det får du inte göra. En auktoriserad elektriker måste göra det, dels för att det är farligt att installera sin laddbox själv och dels för att installationen ska gå rätt till.

Är Wallbox Pulsar Plus en säker laddbox?

Ja, Wallbox Pulsar Plus är en säker laddbox. Bland annat tack vare funktioner som överspänningsskydd, jordfelsbrytare och appkontrollerad övervakning av laddningsförloppet.