laddbox till volkswagen

Laddbox till Volkswagen

Har du köpt en elbil från Volkswagen och undrar vilken laddbox du ska välja? Här går vi igenom dina alternativ.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till Volkswagen?

När det kommer till att välja laddbox till sin Volkswagen finns det två val. Antingen väljer du Volkswagens egna modell, ID. Charger, eller så väljer du en helt annan modell från en annan tillverkare.

Nedan beskriver vi de olika alternativen lite närmare.


Alternativ 1: ID. Charger

För att effektivt, säkert och tryggt ladda din nya elbil hemma så har Volkswagen tagit fram en laddbox helt kompatibel med alla Volkswagens modeller. ID. Charger som laddboxen heter laddar hela 8 gånger snabbare än uppladdning via vanligt eluttag och dessutom säkrare.

Installationen sker även den av certifierad personal utvald av Volkswagen och dessutom har du som konsument både laddbox och bil hos samma leverantör vilket för många ger en extra trygghet.

Priset för en ID.Charger laddbox börjar på 5499 kronor exklusive installation.


Alternativ 2: Valfri laddbox från annat märke

Det är inget måste att välja Volkswagens egna modell på laddbox utan du kan självklart välja en laddningsbox från en annan leverantör på marknaden.

Det viktigaste är att säkerställa att den modell du väljer är kompatibel med din Volkswagen bil. Utöver det är det egentligen bara preferens som bör avgöra ditt val.

Det finns enormt många leverantörer av laddboxar på marknaden idag och därför förstår vi att det kan vara svårt att göra ett val. Innan du väljer en modell att investera i jämför gärna modeller sinsemellan och avgör därefter för vilka specifikationer som är viktiga för dig.


Hur lång tid tar det att ladda en Volkswagen?

Det är flera faktorer som avgör för hur lång tid det tar att ladda en Volkswagen bil. Några av de faktorerna är batteriets kapacitet, laddeffekten samt temperatur och väder.

Nedan visar vi exempel på laddningstid från 0-100% för en Volkswagen ID.3 Pro med batterikapacitet på 58.0 kWh.

Laddbox med effekt 3.7 kW 18 timmar & 30 minuter
Laddbox med effekt 7.4 kW 9 timmar & 15 minuter
Laddbox med effekt 11 kW 6 timmar & 15 minuter
Snabbladdning (120 kW) 30 minuter

Vad kostar det att ladda en Volkswagen?

Kostnaden för att ladda en Volkswagen skiljer något beroende på vart i landet du bor och vilket elavtal du har. Priset skiljer sig också för om du väljer att ladda på en publik laddstation eller via privat laddningsbox.

För att räkna på priset för uppladdning av en elbil ser man till elkostnaden och multiplicerar detta med batteriets kapacitet.

Nedan kan kan du se ett räkneexempel gjord på en Volkswagen ID.3 Pro som laddas med en laddbox hemma:

Batterikapacitet (netto): 58.0 kWh
Elpris: 1.5 kr / kWh
58 x 1.5 = 87 kr

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Audi och laddboxar.

Vilka modeller finns på laddboxar från Volkswagen?

Volkswagen erbjuder sina kunder tre olika typer av sin ID. Charger. Dels instegsmodellen som bara heter ID. Charger, denna modell har alla de grund kvalifikationer man som konsument behöver. Nästa modell är ID. Charger Connect och tillslut ID. Charger Pro. De två senare modellerna har fler funktioner men är också utrustade med alla de kvalifikationer som instegsmodellen har.

Hur mycket påverkar vädret räckvidden på en elbil från Volkswagen?

Väder och framförallt temperatur har stor inverkan för hur lång den faktiska räckvidden på elbilen blir. Vid optimal temperatur, i regel milt väder, så blir körsträckan som längst. Vid extremt kallt väder på 10 minus eller mer så är den som sämst.