tibber laddbox

Allt du behöver veta om Tibber laddbox

Här finner du du all information du behöver veta om laddboxen från elbolaget Tibber.

Vad är Tibber?

Tibber är ett digitalt elbolag som erbjuder sina kunder el utan prispåslag. Detta innebär att man som kund hos Tibber betalar Nord pools spotpris för varje förbrukad kWh. Genom mobilappen hjälper elbolaget även sina kunder att spara in på sin elförbrukning, med hjälp utav funktioner som smart elbilsladdning och värmestyrning.

På denna sida

Om Tibber laddbox

Elbolaget Tibber erbjuder en laddbox vid namn Easee Home. Tibber laddbox hjälper dig att enkelt ladda din elbil i hemmamiljö precis när du vill. Laddaren tillverkas i vårt grannland Norge, därmed kan du vara säker på att laddboxen klarar av det nordiska klimatet som präglas av kyla och vind.

Nedan kan du se några utav specifikationerna på Tibber laddbox:

 • Laddkontakt Typ 2
 • Laddstyrka 1.4 – 22 kW
 • Inbyggd jordfelsbrytare typ B
 • Inbyggd energimätare
 • Koppla upp med WiFi 2.4 GHz b/g/n
 • Koppla upp med 4G när Wi-Fi inte finns tillgängligt
 • Möjligt att låsa fast laddkabeln
 • Styr laddningen enkelt via Tibber-appen
 • Integrerad RFID-läsare
 • IP56-klassad för att tåla bland annat regn, snö och smuts
 • Klarar av temperaturer mellan -30 °C till +50 °C


Så fungerar smartladdning via Tibber

En av Tibbers mest populära funktioner är smartladdning för elbilar. När du är elkund hos Tibber har du timpris på elen vilket innebär att elpriset ändras timme för timme. När du aktiverar funktionen smartladdning laddas elbilen under de billigaste timmarna automatiskt. På det sätter slipper du själv hålla koll på när elen är som billigast och då ta dig ut och sätta elbilen på laddning. 

När det kommer till smartladdning och i det fall din laddbox drivs av solceller räknar Tibber även in den förväntade överproduktionen av solel, nätkostnader, elavgifter och skattereduktion vilket gör laddningen ännu smartare.

Tibber kopplar sig upp mot din elbil via tillverkarens API. Det enda du behöver göra för att använda smartladdning med Tibber är att gå till Tibber-appen och ansluta din bil. 


Lastbalansering av Tibber laddbox

Lastbalansering till laddboxen fördelar tillgänglig ström i huset så att fler apparater kan vara igång samtidigt. Det kan vara bra att installera lastbalansering till sin elbilsladdare för att förhindra att säkringarna går som följd utav överbelastning. Det finns två olika mätare du kan använda till Tibber laddbox för att få lastbalansering, Tibber Watty och Tibber Pulse.

Tibber Watty

Tibber Watty är en realtidsmätare som enkelt och smidigt låter dig ta reda på hur din elförbrukning ser ut. Om du både har en Watty och en laddbox ansluten till Tibber samtidigt kan Tibber dessutom hjälpa till med lastbalansering.

Tibber Pulse

Tibber Pulse är en annan smart realtidsmätare du kan använda för att lastbalansera din Tibber laddbox. Pulse är ett populärt tillbehör att lägga till i sin beställning då man tillåts styra laddningen av elbilen för att undvika överbelastning av huvudsäkringen. Tibber Pulse är Tibbers senaste energimätare. Denna är lite enklare än Tibber Watty. Installationen är enklare och priset är lägre.


Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till Tibber laddbox.

Vad kostar laddboxen från Tibber?

Laddboxen från Tibber kostar 6495 kronor inklusive installation om du är eller blir kund hos elbolaget. Priset är med det gröna avdraget för laddboxar inräknat.

Hur lång är väntetiden för installation av Tibber laddbox?

Väntetiden är 3 till 4 veckor för installation av Tibber laddbox i hela Sverige, med undantag för Norrland där väntetiden just nu är 6 veckor.

Vilka elbilar är kompatibla med Tibber smartladdning?

Audi, BMW, Volvo, Jaguar, Tesla, Volkswagen och MINI är elbilar som är kompatibla med Tibber smartladdning.