Laddbox till Subaru

Har du investerat i en elbil från Subaru? Då vill du säkerligen veta vilka laddboxar som är kompatibla med din nya elbil. I denna artikel berättar vi just det tillsammans med en hel del annan värdefull information.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Subaru

Subaru erbjuder endast en elbil, Subaru Solterra, som kan laddas med de flesta laddboxar tack vare sin Typ 2-kontakt med 6,6 kWh laddeffekt. Här är de fyra bästa laddboxarna till just Subaru Solterra.


Alternativ 1. Garo GLB

För dig som äger en Subaru Solterra är Garo GLB laddbox ett smart och pålitligt val. Denna laddbox imponerar med sin eleganta design och kraftfulla laddningskapacitet på 22 kW. Det går dessutom minst lika bra att ladda med en lägre laddeffekt.

En stor fördel med Garo GLB är att den är modulbaserad. Den levereras som en grundläggande enhet och ger dig friheten att skräddarsy den efter dina specifika önskemål.

Du kan till exempel lägga till funktioner som lastbalansering, vilket är särskilt populärt bland användarna.


Alternativ 2: Easee Home

Easee Home är en avancerad och intelligent laddbox som är utrustad med den senaste tekniken för att säkerställa både effektivitet och säkerhet under din laddning.

Denna laddbox erbjuder flera olika färgalternativ och har en laddningskapacitet på 22 kW. Till denna laddbox följer även en användbar mobilapplikation som ger dig möjlighet att fjärrstyra din laddning.

Dessutom finns möjligheten att enkelt integrera lastbalansering om så önskas. Denna laddbox är också tillverkad i Norge och är särskilt anpassad för de krävande klimatförhållandena i Norden.


Alternativ 3: Zaptec Go

Zaptec Go imponerar med sin imponerande laddkapacitet på 22 kW, trots sin kompakta design.

Tillverkad i Norge med robusta material som tål olika väderförhållanden, är denna smarta laddbox även självuppdaterande för en smidig användarupplevelse.

När du köper en Zaptec Go får du en kostnadsfri app för fjärrstyrning, laddningshistorik och övervakning av energiförbrukning. RFID-taggning ger också en extra säkerhet.


Alternativ 4: EVbox Elvi

EVbox Elvi är även det ett bra val av laddbox till din elbil från Subaru. Den har en laddeffekt på upp till 22 kW, den går att fjärrstyra tack vare EVbox Everon-appen och är dessutom förberedd för lastbalansering.

Via appen kan du dels ställa in vilka användare som har tillgång till laddboxen, men du kan också styra laddningen så att du enbart laddar under billigare perioder och mycket mer. Med EVbox Elvi laddar du säkert, kraftfullt och smart.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Subaru?

Laddningstiden för en Subaru-elbil varierar från 30 minuter till upp till 12 timmar, främst beroende på val av laddningspunkt. Andra faktorer, såsom väderförhållanden, påverkar också den exakta laddningstiden. 30-minuters laddningstid uppnås endast vid snabbladdare på publika laddstationer.

Här nedan är en tabell som visar dig uppladdningstiden för en Subaru Solterra både när du laddar hemma med en privat laddbox och när du använder en snabbladdare på en offentlig laddstation.

Laddtid för Subaru Solterra

Laddning hemma (6,6 kW) Ca. 12 timmar
Publik Laddstation (250 kW) Ca. 32 minuter (till 80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Subaru?

Att ladda din Subaru-elbil hemma kostar omkring 120 kr. Om du istället använder en offentlig laddstation och laddar med en snabbladdare är priset högre, cirka 400 kr. Det är viktigt att notera att elpriserna varierar över tiden, och detta påverkar kostnaden.

För närvarande ligger kWh-priset på cirka 1,7 kronor. Om du använder en offentlig laddstation är priset istället ungefär 6 kr per kWh.

I följande tabell finns ett exempel på kostnaden för att ladda en Subaru Solterra, både när du laddar hemma med en privat laddbox och när du använder en offentlig laddstation.

Kostnad för laddning med Subaru Solterra

Viktigt i sammanhanget är att Subaru Solterra har en batteristorlek på 75 kWh.

Hemmaladdning  Ca. 127 kr
Snabbladdning Ca. 450 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från Subaru.

Vilken är den bästa laddboxen för Subaru Solterra?

Ett bra val av laddbox till Subaru Solterra är Garo GLB, en kraftfull och anpassningsbar laddbox. Garo GLB är modulbaserad och går därmed att anpassa utifrån dina preferenser. Ett populärt val är bland annat att lägga till lastbalansering.

Har Subaru någon egen elbilsladdare?

Subaru erbjuder för närvarande ingen egen elbilsladdare. Deras elbilsmodell Subaru Solterra är dock utrustad med en Typ 2-laddkontakt vilket gör den kompatibel med de allra flesta laddboxar på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till Subaru?

En elbilsladdare till en Subaru elbil kostar från cirka 6 000 till 10 000 kronor inklusive avdraget för grön teknik. De fyra främsta laddboxarna vi tagit fram i denna artikel har ett snittpris på cirka 7 000 kr inklusive det statliga avdraget.

Priset för en laddbox påverkas framförallt av två faktorer: modellvalet och förhållandena där du ska installera laddboxen. Om det krävs specifika markförberedelser av installatören är det sannolikt att priset kommer att öka.