Laddbox till Rolls-Royce

Rolls-Royce har tagit steget in i elbilsmarknaden med sina lyxiga fordon. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vilka laddboxar som bäst matchar Rolls-Royce-elbilar.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Rolls-Royce

Rolls-Royce erbjuder idag en elbilsmodell i sitt sortiment. Modellen heter Rolls-Royce Spectre och är enligt tillverkaren världens bästa elbil just nu. Spectre är utrustad med det typiska Typ 2-ladduttaget vilket gör den kompatibel med de flesta laddboxar på marknaden.

Nedan följer en lista över de topp fyra främsta elbilsladdarna att välja till din elbil från Rolls-Royce.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go utmärker sig som en robust och självuppdaterande laddningsstation med en imponerande kapacitet på 22 kW.

Den tillverkas i Norge av högkvalitativa material som klarar av även de mest extrema väderförhållandena, inklusive betydande temperaturskillnader från kyla till värme.

Den medföljande applikationen ger användarna möjlighet att fjärrstyra laddningsprocessen, granska historiken och övervaka elanvändningen. Dessutom tillhandahåller laddboxen extra säkerhet genom RFID-upplåsning.


Alternativ 2: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en stilren, snygg och effektiv laddbox med en kapacitet på upp till 11 kW.

Den är tillverkad av hållbart återvunnen aluminium och levereras med en 7,5 meter lång fast kabel som förblir flexibel även vid extremt kalla temperaturer ner till -25°C. Dess smarta timer- och låsfunktion ökar dessutom säkerheten under laddningen.

Samtliga funktioner kan enkelt styras via molntjänsten eller via mobilappen som medföljer och kan laddas ned via Google Play eller App Store. Genom appen får användarna tillgång till historik, rapportering och statistik. Det är även möjligt att välja till lastbalansering om så önskas.


Alternativ 3: Zaptec Pro

Zaptec Pro är även det en säker och flexibel laddstation med en robust design specifikt anpassad för det nordiska klimatet.

Laddboxen inkluderar 4G-uppkoppling som säkerställer kontinuerlig och sömlös kommunikation. Den har också en hög IP-klassning, IP54, och RFID-stöd finns också för smart och säker upplåsning.

Till laddboxen medföljer en smart app där användare kan styra sin laddning samt se historik och annan värdefull data. Om så önskas kan även lastbalansering läggas till som ett extra tillval.


Alternativ 4: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn är en intelligent och användarvänlig laddstation med en kraftfull laddningskapacitet på hela 22 kW.

Till laddboxen ingår 4G-uppkoppling vilket gör användningen både smidig och enkel. Till laddboxen ingår också stöd för RFID-upplåsning.

För att styra laddningen kan den användbara appen som medföljer utan extra kostnad användas. Via appen kan användare se historik, läsa av värdefull data och mycket mer. Som ett tillval kan också lastbalansering installeras.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Rolls-Royce?

Att ladda en elbil från Rolls-Royce tar mellan 30 minuter och 10 timmar beroende på om du väljer att ladda via egen laddstation eller via en offentlig laddstation som erbjuder snabbladdning. Yttre faktorer såsom väder och temperatur påverkar dock den exakta laddningstiden.

Nedan följer en tabell som visar uppladdningstiderna för en elbil från Rolls-Royce.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Rolls-Royce Spectre 11 kW 10 timmar och 45 minuter

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Rolls-Royce Spectre DC-snabbladdare (250 kW) 35 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Rolls-Royce?

Att ladda din Rolls-Royce-elbil hemma via egen laddbox kostar omkring 170 kronor. Att ladda din Rolls-Royce via en snabbladdare på en offentlig laddstation kostar däremot omkring 600 kronor.

Kostnaden kan dock variera eftersom elpriset svänger från dag till dag. Just nu ligger priset per kilowattimme (kWh) på ungefär 1,7 kronor.

Väljer du att ladda via en offentlig laddstation är priset per kWh högre än så och brukar ligga på omkring 6 kronor per kWh. Här nedanför hittar du kostnaden för att ladda en elbil från Rolls-Royce, uppdelat på olika laddalternativ.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Rolls-Royce Spectre 11 kWh 170 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Rolls-Royce Spectre 100 kWh 600 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från Rolls-Royce.

Vilken är den bästa laddboxen för Sono?

Defa Power 22 kW är det bästa valet av laddbox till en elbil från Sono. Detta tack vare dess många smarta funktioner. Den har bland annat en kraftfull laddningseffekt, en smart tillhörande app där laddningen kan styras samt att lastbalansering kan läggas till som ett tillägg.

Har Sono någon egen elbilsladdare?

Nej, Sono har inte någon egen elbilsladdare. Däremot går det utmärkt att istället välja någon annan laddbox som finns på marknaden. Detta eftersom Sonos elbilar är utrustade med ett Typ 2-ladduttag vilket gör den kompatibel med de flesta laddboxar på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till Sono?

En elbilsladdare till en Sono kostar mellan 6 000 och 11 000 kr. Snittpriset ligger på omkring 8 000 kr. Det finns flera faktorer som påverkar priset. Val av modell och installatör är två faktorer som kan komma att påverka slutpriset. Behöver det exempelvis göras vissa förberedelser inför installationen såsom speciella markförberedelser ökar priset ytterligare.