Laddbox till Jeep

Om du äger en elektrisk Jeep och funderar på att skaffa en lämplig laddningsstation så är den här artikeln av intresse för dig. Här ger vi dig all information du behöver för att hitta rätt laddbox för din jeep.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Jeep

Jeep har i dagsläget enbart en elbil i sitt sortiment, Jeep Avenger Electric. Modellen är utrustad med typ 2-ladduttag vilket gör den kompatibel med de flesta laddboxar på marknaden.

Detta är en stor fördel eftersom det innebär att du har många olika laddboxar att välja mellan.

Nedan presenterar vi de fyra främsta och mest fördelaktiga laddboxarna du kan investera i till din nya elbil, alltså Jeep Avenger Electric.


1. Easee Home

Easee Home är en avancerad och intelligent laddbox som är utrustad med den senaste teknologin för att optimera både effektiviteten och säkerheten vid laddning.

Laddboxen är tillgänglig i ett brett spektrum av färger och har en imponerande kapacitet på 22 kW. Till laddboxen ingår även en kostnadsfri app som gör det möjligt att smidigt fjärrstyra laddningsprocessen.

Dessutom har du möjlighet att enkelt välja till lastbalansering om så önskas. Laddboxen är tillverkad i Norge, speciellt utformad för att klara av de utmaningar som det nordiska klimatet kan komma med.


2. Charge Amps Aura

Charge Amps Aura erbjuder flera fördelar, däribland dess dubbla uttag som möjliggör laddning av inte bara en, utan två elbilar samtidigt – en flexibilitet som är svårslagen.

Båda fordonen kan dessutom laddas med den kraftfulla 22 kW-effekten. Laddboxen är tillverkad av hållbart återvunnet aluminium och är utrustad med både wifi- och 4G-uppkoppling.

Genom användning av Charge Amps Auras integrerade molntjänst, My Charge Space, har du full kontroll över din laddningsprocess, schemaläggning och övergripande energiförbrukning.


3. Garo GLB

Garo GLB är även det ett bra val av laddbox för dig som har satsat på en elbil från Jeep. Laddboxen Garo GLB har en robust design, smarta funktioner och den erbjuder en laddningskapacitet på 22 kW.

En betydande fördel med Garo GLB är dess modulära konstruktion. Detta innebär att den levereras i en grundläggande konfiguration och ger dig möjligheten att anpassa den genom att lägga till de specifika funktioner som bäst passar dina behov.

Till exempel är lastbalansering en populär tilläggsmöjlighet som kan väljas till.


4. Jeep Brand Hardwired Charger

Jeep erbjuder också en egen laddbox som kan användas till din Jeep Avenger Electric.

Jeep Brand Hardwired Charger är en enklare variant av en laddbox för hemmabruk med sin maxeffekt på 7,7 kW. Den går att ansluta till wifi och kan styras via såväl webbportal som app.

Värt att tänka på är att denna laddbox inte är alls lika kraftfull och funktionsrik som de laddboxarna vi berättat om ovan.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Jeep?

Hemmaladdning av en Jeep-elbil tar normalt 5 – 8 timmar, beroende på laddboxens effekt. Snabbladdning vid publika laddstationer tar istället cirka 30 minuter. Exakt laddtid påverkas dock av olika faktorer såsom väder, batteri och val av laddare.

Nedan finner du en presentation av hur lång tid det tar att ladda en Jeep Avenger Electric. Vi presenterar både uppladdningstiden för laddning via privat laddbox (med olika laddeffekter) samt via publik snabbladdare.

Laddning hemma via laddbox, Jeep Avenger Electric

Laddeffekt Uppladdningstid
7 kW 8 timmar
22 kW 5 timmar

 

Laddning via publik laddstation, Jeep Avenger Electric

Laddeffekt Uppladdningstid
100 kW 34 minuter (0 – 80 %)

 

Jeep Avenger Electric stödjer upp till 11 kW hemma via AC-laddning och upp till 100 kW via DC-laddning, det vill säga snabbladdning.


Vad kostar det att ladda en elbil från Jeep?

Att ladda din Jeep-elbil hemma kostar cirka 100 kr. Vid användning av en offentlig laddstation förväntas priset vara högre, ungefär 300 kr. Värt att notera är att prisvariationer över tiden är vanliga på grund av variationer i elpriserna.

Utifrån priserna som råder just nu, kan du räkna med ett kWh-pris på omkring 1,7 kronor. Vid publik laddstation ligger priset på cirka 6 kr/kWh.

I nedan tabell finner du ett kostnadsexempel för uppladdning av en Jeep Avenger Electric via publik och privat laddstation.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris
Jeep Avenger Electric 54 kW 91,8 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris
Jeep Avenger Electric 54 kW 324 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddboxar till Jeep.

Vilken är den bästa laddboxen för Jeep Avenger Electric?

Easee Home är ett bra val av laddbox för dig som investerat i en Jeep Avenger Electric. Modellen är både trygg och kraftfull samt att lastbalansering går att lägga till som ett extra tillägg. En Jeep Avenger Electric är dock kompatibel med de allra flesta laddboxar på marknaden så val av laddbox är helt upp till dig och dina preferenser.

Har Jeep någon egen laddbox?

Jeep har en egen laddbox, Jeep Brand Hardwired Charger. Laddboxen kan dock enbart ladda med en lägre effekt (7,7 kWh). Vill du kunna ladda din elbil med högre effekt är det ett bättre val att välja en annan modell av laddbox.

Vad kostar en laddbox för Jeep?

En laddbox kostar i snitt omkring 6 000 kr inklusive det statliga avdraget på 50 %. Laddboxen i sig kostar cirka 6 000 kr och installationen går på omkring 6 000 kr. Det statliga avdraget för laddbox kallas för Skatteverkets bidrag för grön teknik.


De främsta faktorerna som påverkar priset för en laddbox är dels val av modell men också förutsättningarna i ditt hem där laddboxen ska installeras. Behöver installatören exempelvis göra specifika markförberedelser är risken stor att priset går upp.