Laddbox till DS Automobiles

I denna artikel går vi igenom vilka laddboxar som är bäst lämpade att välja till elbilar från DS.

OBS: I denna artikel använder vi förkortningen DS, och skriver inte ut hela namnet, alltså DS Automobiles.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar bra för DS

Idag erbjuder DS en elbilsmodell till svenska konsumenter i sitt sortiment; DS 3 E-Tense. Utöver DS 3 E-Tense har också tillverkaren flera andra bilar i sitt sortiment, men i dagsläget enbart en elbil. E-Tense går dock att konfigurera på olika sätt för att passa dina personliga preferenser.

Vi listar de fyra främsta laddboxarna till DS-elbilar här nedan.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en smart och robust laddbox med en imponerande kapacitet på 22 kW. Laddboxen tillverkas i Norge med högkvalitativa material som klarar av även de mest extrema väderförhållandena, från kyla till värme.

Den tillhörande appen ger också användarna möjlighet att enkelt styra laddningsprocessen på distans, samt granska historiken och övervaka elanvändningen. För extra säkerhet erbjuder laddboxen även RFID-upplåsning.


Alternativ 2: Defa Power

Defa Power är även det en avancerad, kraftfull och säker laddbox. Den kommer komplett med en 6 meter lång fast kabel och en användarvänlig display som hjälper dig styra laddningen.

Laddboxen är förberedd med wifi- och 4G-uppkoppling och RFID-stöd ingår utan extra kostnad.

Med hjälp av appen får du full översikt över din elförbrukning, du kan bland annat se laddhistorik samt ställa in laddningen och mer.

Om så önskas kan även lastbalansering läggas till som ett extra tillägg.


Alternativ 3: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn är en smart och lättanvänd laddbox med en imponerande laddningskapacitet på 22 kW. Med inbyggd 4G-uppkoppling erbjuds en problemfri användarupplevelse och dessutom har laddboxen RFID-upplåsning för extra säkerhet.

Genom den medföljande appen, som är kostnadsfri, kan användare enkelt styra laddningen och få tillgång till värdefull historik och data. Som ett tillval kan också lastbalansering installeras.


Alternativ 4: Zaptec Pro

Zaptec Pro är en säker och flexibel laddbox byggd i en hållbar design som är anpassad för vårt nordiska klimat. 4G-uppkoppling och RFID-upplåsning ingår utan extra kostnad och du kan ladda din elbil med upp till 22 kW effekt.

App-anslutning ingår även det och om så önskas kan lastbalansering läggas till som ett extra tillval.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från DS?

Att ladda en DS-elbil tar mellan 30 minuter och 3 timmar beroende på huruvida du väljer att använda din egen laddbox eller en offentlig snabbladdningsstation.

Det är dock viktigt att komma ihåg att externa faktorer som väder och temperatur påverkar den faktiska laddningstiden.

Här nedan finner du en tabell som visar uppskattade uppladdningstider för olika DS-elbilar.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
DS 3 E-Tense 11 kW 3 timmar, 7 minuter

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
DS 3 E-Tense DC-snabbladdare (100 kW) 28 minuter (till 80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från DS?

Att ladda din DS-elbil hemma via din egen laddbox kostar cirka 90 kronor, men om du väljer att använda en snabbladdare på en offentlig laddstation kan kostnaden uppgå till ungefär 320 kronor. Priset bör dock endast ses som en indikation eftersom elpriset inte är konstant.

För närvarande är priset per kilowattimme (kWh) cirka 1,7 kronor. Om du väljer att ladda på en offentlig laddstation är priset per kWh vanligtvis högre, ofta runt 6 kronor per kWh.

Nedan finner du kostnaden för att ladda en DS-elbil, uppdelat på olika laddalternativ.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
DS 3 E-Tense 54 kWh 91 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
DS 3 E-Tense 54 kWh 324 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från DS.

Vilken laddbox är bäst för DS?

Den bästa laddboxen att välja till en elbil från DS är pålitlig, kraftfull och säker. Modellen får gärna ha smarta funktioner såsom uppkoppling till internet och en medföljande app där laddningen kan styras. Kan lastbalansering läggas till är även det ett stort plus.

Vad kostar en laddbox för DS?

En elbilsladdare till en DS kostar mellan 6 000 och 11 000 kr. Snittpriset ligger på omkring 8 000 kr. Faktorer som påverkar priset är bland annat val av modell och återförsäljare. Förutsättningarna vid installationen kan även det ha viss påverkan på priset. Behöver installatören exempelvis göra vissa markförberedelser påverkar detta slutpriset.

Tillverkar DS någon egen laddbox?

DS har i dagsläget ingen egen elbilsladdare. Deras elbilsmodell är dock kompatibel med de allra flesta andra elbilsladdare på marknaden eftersom den är utrustad med det mycket vanliga Typ 2-ladduttaget.