elbil-fran-dacia

Bästa laddbox till Dacia

Har du bestämt dig för att köpa en elbil från Dacia? Då vill du säkert veta vilken laddbox som passar bäst till din nya bil. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta för att göra rätt val.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Dacia

Dacia har två elbilar i sitt sortiment; Dacia Spring Electric 65 Extreme och Dacia Spring Electric.

Båda elbilsmodellerna är utrustade med det typiska Typ 2-ladduttaget vilket gör dem kompatibla med de flesta laddboxar på marknaden. Nedan går vi igenom de fyra främsta laddboxarna.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go-laddboxen erbjuder snabb och säker laddning med en laddeffekt på upp till 22 kW.

Med RFID-taggning, 4G-uppkoppling, en användarvänlig app, Eco mode för energieffektiv laddning och en 5-årig garanti underlättar den användarhanteringen och ger extra trygghet.


Alternativ 2: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn erbjuder en kraftfull laddeffekt på upp till 22 kW och levereras med en användarvänlig app för enkel hantering.

Dessutom har den inbyggd 4G-uppkoppling och RFID-taggning för ökad säkerhet och bekvämlighet.


Alternativ 3: Defa Power

Defa Power ger dig en pålitlig laddning med en imponerande effekt på 22 kW och den har en robust IP-klassning på IP55.

Med den medföljande appen får du full kontroll över laddningen direkt från din smartphone.


Alternativ 4: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura erbjuder dubbla uttag med imponerande 22 kW laddeffekt vardera.

Med den medföljande appen och WiFi-uppkoppling kan du bekvämt övervaka och hantera laddningen från din smartphone, medan RFID-taggning ger extra säkerhet.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Dacia?

Det tar omkring 40 minuter att ladda din Dacia via en publik snabbladdare. Laddar du med en egen laddbox hemma tar det istället omkring 4 till 5 timmar.

Laddtiden beror på vilken elbilsmodell och laddbox du har men även faktorer såsom väder och temperatur har viss inverkan på uppladdningstiden.

Här är en överblick över uppladdningstiderna för Dacias elbilar, indelat i hemladdning med egen laddbox och snabbladdning vid offentliga laddstationer.

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Dacia Spring Electric 65 Extreme 6,6 kW 4 timmar, 30 minuter
Dacia Spring Electric 6,6 kW 5 timmar

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Dacia Spring Electric 65 Extreme 34 kW 38 minuter
Dacia Spring Electric 34 kW 38 minuter

Vad kostar det att ladda en elbil från Dacia?

Det kostar från omkring 50 kr att ladda din elbil från Dacia hemma via egen privat laddbox. Väljer du istället att ladda via en offentlig laddstation och snabbladdare kan du räkna med ett pris på cirka 160 kr.

Priset varierar dock något beroende på det aktuella elpriset. Man kan räkna med ett pris på omkring 1,7 kr per kWh vid laddning hemma via privat laddbox och omkring 6 kr per kWh vid laddning via en offentlig laddstation som erbjuder snabbladdning.

Nedan finner du en tabell som visar exempelpriser för laddning hemma via egen laddbox samt laddning via offentlig laddstation uppdelat på elbilsmodell.

Laddning hemma via laddbox

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Dacia Spring Electric 65 Extreme 26,8 kWh 46 kr
Dacia Spring Electric 26,8 kWh 46 kr

Laddning via publik laddstation

Modell Batterikapacitet Pris (indikation)
Dacia Spring Electric 65 Extreme 26,8 kWh 161 kr
Dacia Spring Electric 26,8 kWh 161 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från Dacia.

Vilken är den bästa laddboxen för Dacia?

Den bästa laddboxen till en Dacia-elbil är Zaptec Go. Laddboxen Zaptec Go är effektiv, kraftfull och har flera smarta funktioner som ingår utan extra kostnad. Däribland ingår alltid RFID-taggning, en användarvänlig app och eco mode för extra energieffektiv laddning.

Har Dacia någon egen elbilsladdare?

Dacia erbjuder ingen egen laddbox, däremot går det utmärkt att använda laddboxar från andra tillverkare till elbilar från Dacia. Detta tack vare att samtliga elbilar är utrustade med det typiska typ 2-uttaget vilket gör dem kompatibel med de allra flesta laddboxar på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till Dacia?

En laddbox till en elbil från Dacia kostar mellan 6 000 kr och 12 000 kr. Priset skiljer sig beroende av flera faktorer där val av modell har störst inverkan. Olika installatörer och återförsäljare kan också ta olika priser. Är installationen extra svår, tar lång tid eller kräver speciella markförberedelser även det påverka totalpriset.