abarth elbil

Laddbox till Abarth

Elbilsvågen har inte gått obemärkt förbi Abarth, som även de erbjuder elbilar i sitt sortiment. I denna artikel går vi igenom vilka laddboxar som passar bäst till elbilar från märket Abarth.


Se alla laddboxar

Fyra exempel på laddboxar som passar till Abarth

Abarth erbjuder två olika modeller av elbilar i sitt sortiment: Abarth 500e Hatchback och Abarth 500e Convertible. Båda modellerna är utrustade med typ 2-ladduttag, vilket ger dig friheten att välja bland de flesta tillgängliga laddboxarna på marknaden.

Nedan går vi igenom de fyra främsta laddboxarna till Abarth.


Alternativ 1: Zaptec GO

Zaptec Go är en laddbox som utmärks av sin enkla och stilrena design, och trots sin kompakta storlek levererar den en imponerande 22 kW laddningseffekt.

En av dess styrkor är också dess konstanta uppkoppling, vilket möjliggör automatiska programuppdateringar.

Denna laddstation erbjuder även en generös garantiperiod på 5 år och är utrustad med RFID-teknik för smidig och säker åtkomstkontroll.

Användare har möjlighet att styra laddboxen via en mobilapp och du kan ansluta den till både ditt wifi- och/eller 4G-nätverk för en optimal användarupplevelse.


Alternativ 2: Charge Amps Halo

Charge Amps Halo är en elegant, säker och effektiv laddbox med en kapacitet på upp till 11 kW.

Den är tillverkad av hållbar återvunnen aluminium och levereras med en 7,5 meter lång fast kabel som är flexibel ner till -25°C. Den har också en smart timer- och låsfunktion som gör laddningen extra säker.

Alla funktioner kan smidigt styras via molntjänsten eller en dedikerad mobilapp. Via appen finns även historik, rapportering och statistik tillgängliga. Om så önskas kan även lastbalansering läggas till.


Alternativ 3: Zaptec Pro

Zaptec Pro är en populär och kraftfull laddbox med en maxeffekt på 22 kW. Den fungerar bra för både privat och publik laddning. 

Tre starka kort med Zaptec Pro är att du får en bra mobilapp, en tålig laddbox och en garanti på 5 år om du skaffar denna laddbox.

Du får alltså en framtidssäkrad och stark laddbox som klarar av det nordiska klimatet om du skaffar en Zaptec Pro-laddbox.


Alternativ 4: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura är en kraftfull laddbox med en hög laddningseffekt på 22 kW.

Laddboxen har också flera smarta funktioner, däribland möjlighet att ansluta till både wifi och 4G-nätverket. Detta ger dig som användare flexibilitet och bekvämlighet.

Dessutom kan du enkelt styra laddningen via en dedikerad mobilapp, vilket gör det ännu enklare att ha kontroll över din laddning.

Det som gör Charge Amps Aura extra unik är dess dubbla uttag med 22 kW vardera vilket möjliggör parallell laddning. Detta är en stor fördel för dig som äger fler än en elbil.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från Abarth?

Det tar från 25 minuter till upp till 4 timmar att ladda en elbil från Abarth. Laddningstiden kan dock variera beroende på flera faktorer. Exempelvis har bilmodell och väderförhållanden en påverkan på laddningstiden.

Vid mycket kallt väder kan laddningstiden förlängas betydligt. Här nedan finner du en tabell som tydligt visar hur lång tid det tar att ladda en elbil från Abarth beroende på vilken modell du har.

Tiderna inkluderar både hemmaladdning med privat laddbox och snabbladdning vid offentlig laddstation. Kom dock ihåg att laddningstiderna är ungefärliga.

 

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Abarth 500e Hatchback 11 kW 4 timmar, 15 minuter
Abarth 500e Convertible 11 kW 4 timmar, 15 minuter

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Abarth 500e Hatchback DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 25 minuter (80 %)
Abarth 500e Convertible DC-snabbladdare (250 kW) Cirka 25 minuter (80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Abarth?

Att ladda en Abarth-elbil hemma med en privat laddbox kostar cirka 72 kronor, medan det kostar omkring 250 kronor att ladda via en snabbladdare vid en offentlig laddstation. Det är viktigt att notera att dessa kostnader endast är riktlinjer eftersom elpriserna både kan gå upp och ned.

För närvarande är priset per kilowattimme (kWh) ungefär 1,7 kronor. Vid användning av en offentlig laddstation är priset per kWh högre och ligger vanligtvis runt 6 kronor per kWh.

 

Laddning hemma via laddbox

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Abarth 500e Hatchback 42,2 kWh 72 kr
Abarth 500e Convertible 42,2 kWh 72 kr

 

Laddning via publik laddstation

Modell Laddeffekt Uppladdningstid
Abarth 500e Hatchback 42,2 kWh 253 kr
Abarth 500e Convertible 42,2 kWh 253 kr

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till elbilar från Abarth.

Vilken är den bästa laddboxen för Abarth?

Ett bra val av laddbox att välja till din elbil från Abarth är Zaptec Go. Detta tack vare laddboxens kraftfulla prestanda tillsammans med dess många säkerhetsfunktioner och konstanta uppkoppling.

Har Abarth någon egen elbilsladdare?

Abarth har i dagsläget ingen egen elbilsladdare tillgänglig för konsumenter i Sverige. Samtliga elbilsmodeller är dock utrustade med ett Typ-2 ladduttag vilket gör den kompatibel med de allra flesta elbilsladdare på marknaden.

Vad kostar en elbilsladdare till Abarth?

En elbilsladdare till Abarth kostar mellan 6 000 kr och 8 000 kr. Snittpriset för en laddbox för Abarth är omkring 7 500 kr. Faktorer som påverkar priset för en elbilsladdare för Abarth är val av modell och installatör. Förutsättningarna vid installationen kan också påverka totalpriset för elbilsladdaren.