Zaptec Go vs Defa Power

I denna artikel jämför vi två framstående laddboxar på marknaden: Zaptec Go och Defa Power. Upptäck deras skillnader, likheter och vilken som passar bäst för dina behov.

Se alla laddboxar

Zaptec Go eller Defa Power – vilken laddbox är bäst?

Båda laddboxarna, Zaptec Go och Defa Power, är populära val. Om mobil uppkoppling (4G-5G) är nödvändig för dig rekommenderas Defa Power. För dig som letar efter mest värde för pengarna och inte behöver mobil uppkoppling är Zaptec Go ett bra val.


Zaptec Go

Zaptec Go är en avancerad och kompakt laddbox tillverkad i Norge. Den är utrustad med både 1-fas & 3-fas stöd, och har både Typ 1 & Typ 2-uttag, vilket gör den kompatibel med alla typer av elbilar.

Dessutom har den inbyggd wifi-uppkoppling och en tillhörande app där du kan se din laddningshistorik och kontrollera laddboxens status.

Med en imponerande laddningseffekt på 22 kW kan Zaptec Go ladda din elbil upp till 10 gånger snabbare än ett vanligt uttag, vilket gör det både snabbt och effektivt att ladda din bil.

Den är även utrustad med säkerhetsfunktioner och kan kopplas upp både till wifi och 4G för att säkerställa en stabil uppkoppling.

Förutom dess tekniska funktioner är Zaptec Go känd för sin diskreta design och kompakta storlek, vilket gör den lätt att installera och att den tar minimalt med plats.

Den är även byggd för att hålla länge med en 5 års garanti från tillverkaren, och kommer i sex olika färger så att du kan välja den färg som passar bäst i ditt hem.


Defa Power

Defa Power 22 kW är en modern och robust laddbox byggd speciellt för det nordiska klimatet. Den är utrustad med både 1-fas & 3-fas stöd och har ett Typ 2-uttag, vilket gör den kompatibel med de flesta elbilar på marknaden.

En av Defa Powers mest framstående funktioner är dess förberedelse för lastbalansering med hjälp av DEFA Balancer. Detta säkerställer att din laddbox alltid får tillräckligt med ström utan att påverka hushållets elnät.

Dessutom erbjuder den en inbyggd laddkabel på sex meter och en toppeffekt på 22 kW, vilket möjliggör snabb laddning av din elbil.

Defa Power 22 kW kommer med en snygg och lättbegriplig display och en femårig garanti, vilket ger extra trygghet för användarna.

Den är också framtidssäkrad med stöd för wifi, 4G och 5G-uppkoppling, samt en smart app, Defa CloudCharge, som erbjuder funktioner som statistiköversikt och låsning av laddboxen.

Dessutom är den en av de laddboxar som har stöd för RFID, vilket möjliggör extra säkerhet genom att bara tillåta auktoriserad användning.


Jämförelsetabell: Defa Power mot Zaptec Go

Nedan finner du en detaljerad jämförelse mellan Zaptec Go och Defa Power, två ledande laddboxar på marknaden. Tabellen belyser deras skillnader gällande pris, tekniska specifikationer och funktioner för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Laddbox Defa Power Zaptec Go
Lastbalansering Ja, tillval Ja, tillval
Garanti 5 år 5 år
Maximal effekt 22 kW 22 kW
Ställbar effekt Ja Ja
IP-klass IP 55 IP 54
RFID-läsare Ja Ja
App-anslutning Ja Ja
Uppkoppling Wifi, 4G och 5G Wifi
Vikt 2,5 kg 1,3 kg
Kontakttyp Uttag Uttag
Antal faser 1-fas & 3-fas 1-fas & 3-fas

Fördelar för Zaptec Go

Här är de främsta fördelarna med Zaptec Go.

Zaptec Go är billigare än Defa Power

Trots att Zaptec Go är billigare än Defa Power erbjuder den en imponerande effekt och prestanda. Med Zaptec Go får du mycket för pengarna, med en kraftfull laddningseffekt på 22 kW och avancerade funktioner som wifi-uppkoppling och en tillhörande app.

Detta gör Zaptec Go till ett utmärkt val för de som söker en kostnadseffektiv laddbox utan att du behöver kompromissa med kvalitet och prestanda.

Zaptec Go är lättare än Defa Power

Zaptec Go (1,3 kg) väger mindre än Defa Power (2,5 kg), vilket gör den mer kompakt och enklare att hantera. Många uppskattar den lättare vikten hos Zaptec Go, vilket gör den mer flexibel och lättplacerad, vilket är idealt för de som värdesätter en kompakt och smidig laddboxlösning.


Fördelar för Defa Power

Här är de främsta fördelarna med Defa Power.

Defa Power har en högre IP-klass

Defa Power har en högre IP-klass jämfört med Zaptec Go, vilket gör den något mer tålig mot väder och vind. Trots detta är Zaptec Gos IP54-klass fullt tillräcklig och robust nog för att klara av det nordiska klimatet och dess utmaningar, vilket gör den tillförlitlig även under tuffa förhållanden.

Defa Power har mobil uppkoppling

Defa Power är utrustad med både 4G- och 5G-uppkoppling, vilket är en fördel för de som inte har tillgång till wifi hemma eller där wifi-signalen inte når laddboxen.

I de flesta fall är dock wifi-uppkopplingen på Zaptec Go mer än tillräcklig och fungerar utmärkt för de flesta användare.


Likheter mellan Zaptec Go och Defa Power

Här presenteras likheterna mellan Zaptec Go och Defa Power.

Båda har lastbalansering som tillval

Båda laddboxarna erbjuder lastbalansering som tillval. Lastbalansering hjälper till att fördela elströmmen effektivt, vilket är särskilt viktigt för att undvika överbelastning av hushållets elnät.

Att ha lastbalansering som tillval är fördelaktigt då det ger användaren möjlighet att anpassa laddningen efter specifika behov och förhållanden i hemmets elsystem.

Båda har 5 års garanti

Både Zaptec Go och Defa Power erbjuder en imponerande 5 års garanti. Det är betydligt längre än den vanliga garantiperioden på 3 år för laddboxar.

Detta står i stark kontrast till de laddboxar som endast erbjuder 1 års garanti, vilket indikerar en hög kvalitetsnivå och långsiktig pålitlighet för båda modellerna.

Maximal effekt på 22 kW

En maximal effekt på 22 kW är den högsta tillgängliga effekten för hemmaladdare, vilket gör både Zaptec Go och Defa Power till kraftfulla och effektiva lösningar för snabb laddning av elbilar.

Denna imponerande laddningseffekt möjliggör en snabb och effektiv laddningsprocess, vilket är idealiskt för de som vill kunna ladda sin elbil så snabbt som möjligt hemma.

Båda har RFID-läsare

Både Zaptec Go och Defa Power är laddboxar som är utrustade med en RFID-läsare. RFID står för Radio Frequency Identification och används för att säkerställa att endast auktoriserade användare kan använda laddboxen.

Detta ökar säkerheten och förhindrar obehörig användning, vilket är en värdefull funktion för att skydda din laddbox och ditt fordon.

Båda har bra appar

Både Zaptec Go och Defa Power kommer med användarvänliga appar.

Zaptec Go har en tillhörande app som låter dig se din laddningshistorik, laddboxens status och låsa fast laddkabeln.

Defa Power har en smart app vid namn Defa CloudCharge, som också erbjuder funktioner som statistiköversikt och låsning av laddboxen.

Efter att ha jämfört funktionerna och användarvänligheten mellan Zaptec Gos och Defa Powers appar, kan vi konstatera att båda apparna är av hög kvalitet och erbjuder liknande funktioner.


Vanliga frågor

Här besvaras några vanliga frågor om Zaptec Go och Defa Power för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov.

Fungerar Zaptec Go och Defa Power med alla elbilar?

Ja, båda laddboxarna är kompatibla med de flesta elbilar tack vare sina Typ 2-uttag.

Är Zaptec Go eller Defa Power billigast?

Zaptec Go är något billigare än Defa Power.

Är Zaptec Go bättre än Defa Power?

För dig som söker en prisvärd och kostnadseffektiv laddbox är Zaptec Go det bästa alternativet.

Är Defa Power bättre än Zaptec Go?

För dig som prioriterar mobil uppkoppling och en hög IP-klass är Defa Power det bästa alternativet.