Allt du behöver veta om E.ON laddbox

Här finner du mer information om laddboxarna som säljs utav elbolaget E.ON.

Om E.ON

E.ON Sverige är i huvudsak verksamma inom två affärsområden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar. De är en del av den internationella energikoncernen E.ON som har sitt huvudkontor i Essen, Tyskland, medan det svenska huvudkontoret ligger i Malmö.

E.ON levererar el, värme och smarta energilösningar till drygt en miljon kunder i Sverige, såväl privatkunder och företagskunder. En marknad som växer sig allt större är elbilsmarknaden och därtill kommer elbilsladdare.

Detta är en marknad E.ON gett sig in på och där de nu erbjuder den populära laddboxen Zaptec Go.

Vilka laddboxar säljer E.ON?

E.ON erbjuder en laddbox och det är Zaptec Go. Den finns att köpa som både enskild laddbox och i ett paket på 2 st Zaptec Go-laddboxar.


Zaptec Go

Zaptec Go är en liten och kompakt laddbox som har en hög maximal laddkapacitet på 22 kW, en hög IP-klassning och en bra kostnadsfri app.

Fakta om Zaptec Go
Pris inkl. installation: 6 495 kr
Ladduttag: Typ 2
Uppkoppling: Wifi
Möjlighet att välja färg: Nej
App: Ja
Grönt avdrag på 50%: Ja
Produktgaranti: 5 år
Lastbalansering: Ja, som tillval

Vad kostar laddbox från E.ON?

Priset för en Zaptec Go-laddbox från E.ON är 6 495 kr, och paketpriset för två Zaptec Go-laddboxar är 11 995 kr kr. Dessa priser inkluderar installation, statligt avdrag och Eons kundrabatt på 1 000 kr.


Så gör du för att beställa elbilsladdare från E.ON

Det är enkelt att beställa och komma igång att ladda hemma med en laddbox från E.ON. Här nedanför beskriver vi hur du gör i tre enkla steg.

1. Bestäm dig för laddbox & lägg beställningen online

Välj först den laddbox som passar dig bäst på E.ONs webbplats.

2. Du får en bekräftelse

Inom en arbetsdag kommer du få en orderbekräftelse via mail. Kort därefter kontaktar E.ONs installatörer dig för att boka in en tid för installation av laddboxen.

3. Installation utförs

På utsatt datum kommer certifierade montörer ut och installerar laddboxen i ditt hem. Fakturan skickas till dig efter installationen och där är avdraget på 50% tillagt. Om du inte skulle uppfylla kriterierna för avdraget får du i efterhand betala det kvarvarande beloppet själv.


Fördelar & nackdelar med laddbox från E.ON

Det finns både fördelar och nackdelar med elbilsladdare från E.ON. För att göra det hela enklare för dig radar vi upp fördelarna och nackdelarna här nedanför:

Fördelar

  • Rabatt om du är kund hos E.ON med deras övriga energitjänster.

Nackdelar

  • Dåliga recensioner på Trustpilot.
  • Deras laddboxar är dyra, även om du får kundrabatt.
  • Idag finns det bara en laddbox att välja på.

Vanliga frågor

Sammanfattningsvis besvarar vi nedan de allra vanligaste frågor vi får kopplat till laddboxar från energibolaget E.ON.

Kan man beställa lastbalansering till E.ONs laddboxar?

Ja, men som det ser ut idag är lastbalansering något som måste köpas till och alltså inget som ingår. Att lägga till lastbalansering kostar normalt mellan 2 000–2 500 kr efter statligt avdrag.

Erbjuder E.ON elbilsladdning längs vägen?

Ja, du kan även beställa ett laddkort till E.ONs publika laddstationer. I appen kan du se vilka stationer som finns i närheten och om de är lediga, upptagna eller ur funktion.

Kan man få avdrag på E.ONs laddboxar?

Ja, E.ONs laddboxar är godkända för det gröna avdraget på 50 % för arbets- och materialkostnaderna. Avdraget läggs automatiskt till på din faktura.