Defa eRange IQ

11.686 kr

Cirkapris exklusive installation


  • 11 kW

  • 1-fas & 3-fas

  • Typ 2-uttag

  • Wifi-uppkoppling

  • Tillhörande app

  • Inbyggd lastbalansering

  • Godkänd för 50% avdrag


Defa eRange iQ 11kW

En smart laddbox med många funktioner

Defa eRange iQ är en av få laddboxar med inbyggd dynamisk lastbalansering, vilket innebär att enheten alltid anpassar sig efter din fastighets elförbrukning för att undvika överbelastning och ge maximal effekt.

Om du ansluter eRange IQ till appen CloudCharge får du också full kontroll över elförbrukningen och tillgång till Nordens största nätverk av laddstationer.

Enheten går att installera på både 1-fas och 3-fas och har alltså en toppeffekt på 11kW.

defa erange iq installerad på vägg

Produktspecifikationer

Tillverkare: Defa
Modell: eRange IQ
Maximal effekt: 11 kW
Kontakttyp: Fast kabel
Antal faser: 1-fas, 3-fas
Längd på kabel: 5 meter
IP-klass: IP54
RFID-läsare: Ja
Appanslutning: Ja
Uppkoppling: Wifi
Vikt: 10 kg
Se produktblad

En trygg & säker elbilsladdare

För dig som äger en elbil är det väldigt skönt att ha en egen laddbox hemma. På det sättet kan du smidigt och säkert ladda din elbil i ditt garage eller på din utomhusparkering.

Det som utmärker just Defa eRange IQ är att den har en rad smarta funktioner inbyggt. En utav dessa är just den dynamiska lastbalanseringen som möjliggör optimering utav laddningen som i realtid anpassar sig utefter hur den övriga fastighetens strömförbrukning ser ut.

Defa erange iQ på väggen

Inbyggd lastbalansering

I Defa eRange IQ finns det inbyggd lastbalansering, något som är väldigt sällsynt hos laddboxar. Du kan därför vara helt säker på att laddningen kommer gå smidigt och säkert till i ditt hem. Den dynamiska lastbalanseringen fungerar dessutom oavsett om din laddbox är uppkopplad mot Wi-Fi eller inte.

Anslut eRange IQ till CloudCharge

För att få ut så mycket som möjligt av din laddning finns en app som du enkelt kan koppla samman med din laddbox. Appen heter CloudCharge och finns tillgänglig både i App Store och Google Play. I appen kan du bland annat:

  • Följa din elförbrukning
  • Få varningar
  • Styra tillgång via mobiltelefoner

Du får dessutom, via CloudCharge, tillgång till Nordens största nätverk av destinationsladdare. Detta är laddare som finns på besöksparkeringar, i parkeringshus men också i privata hem. Som ägare av en laddbox kan du alltså tillgängliggöra din eller dina laddboxar för användning av andra.

Kan ladda alla bilar med Typ 2-uttag

Defa eRange IQ har en fast laddkabel av Typ 2, vilket är den europeiska standarden. Laddstationen är speciellt framtagen för användning i privata hem och semioffentliga miljöer, antingen inomhus eller under tak.

Utvecklad för att klara det nordiska klimatet

Alla delar på laddboxen är utvecklade för att tåla nordiskt klimat som präglas av låga temperaturer, vatten, snö och is.

Du behöver därmed inte oroa dig över om laddboxen kommer klara av den kalla vintern som vi ofta har här i Norden.

Vi har också en artikel om att ladda bilen på vintern om du vill läsa mer om detta ämne. 

Integrerad RFID-läsare

Defa eRange IQ har en integrerad RFID-läsare vilket gör att du enkelt kan bestämma vem som får ladda med din laddbox. Det gör man med hjälp av brickor som man visar upp för en RFID-läsare som sitter på laddboxen. Har du som ägare av boxen godkänt just den specifika brickan som visas upp kommer laddstationen att låsas upp.

På det sättet slipper du oroa dig över att någon obehörig använder din laddbox exempelvis vid sommarstugan du inte besöker så ofta, eller när du är iväg på semester.

Trygg laddbox med 3 års garanti

Med Defa eRange IQ kan du känna dig säker i din laddning. Något som är extra skönt att veta är att det redan finns en inbyggd dynamisk lastbalansering, vilket gör att du inte behöver känna dig orolig över att sätta igång diskmaskinen eller tvättmaskinen samtidigt som du laddar din elbil.

För att du ska känna dig extra säker får du 3 års garanti på laddboxen från inköpsdatum. Förbrukningsartiklar såsom laddkabel och lock har däremot en garantitid på 1 år.